İ3 6100 ile GTX970 darboğaz yapar mı?

İ3 6100 yerine i5 4590 almanızı tavsiye ederim. Gtx 970 gibi güçlü bir kartı besleyemeyeceğini düşünüyorum. Ne kadar yeni nesil olsa da sonuçta çift çekirdekli bir işlemci.

Çift çekirdek bir işlemci GTX 970'e verecek paran varsa i3 6100 ile kullanma kesinlikle çünkü İ3 6100 çift çekirdek olduğundan dolayı çoğu oyunlarda problem çıkartabiliyor. Yani ileriye dönük bir sistem olmaz İ5 4460 ile GTX 970 iyi bir seçimdir.

İ3 dediğiniz işlemci İ5 4460 performansında.
O nasıl oluyor açıklar mısın? Skylake işlemci diye İ5'ten nasıl performanslı oluyor? Skylake işlemciler ile Haswell-Refresh işlemciler arasında aynı seviye işlemcilerde taş çatlasın %10'dur performans farkı.

Çift çekirdek bir işlemci GTX 970'e verecek paran varsa i3 6100 ile kullanma kesinlikle çünkü İ3 6100 çift çekirdek olduğundan dolayı çoğu oyunlarda problem çıkartabiliyor. Yani ileriye dönük bir sistem olmaz İ5 4460 ile GTX 970 iyi bir seçimdir.
Bu işlemcide yanlış bilmiyorsam 2 sanal 2 gerçek çekirdek var. Yani 4 çekirdek isteyen oyunlarda sıkıntı çıkartmaz. Kendim İ3 4170 kullanıyorum. 2 sanal 2 gerçek çekirdek olduğu için hiçbir sıkıntı yaşamadım.

i3 6100 ün seni kesinlikle üzmeyeceğini düşünüyorum. Gta 5 de ayarları fulleyerek Gtx 970 ile 50 fps üstünde alırsın. İleride upgrade de yapma imkanın olur işlemciyi. Skylake sistemi tercih ederim.

@Because Im Batman Skylake işlemciler %15 daha performanslıdır hocam İ5 4460 ile eşit seviyede.
Eşit seviyede değil, %15 performans farkı olacağınıda sanmıyorum. Skylake'ın avantajı DDR4 olması dahili GPU'sunun daha güçlü olması. İ5 4460 İ3 6100'den daha iyidir.

@Because Im Batman Test ettiğim için böyle açık konuşuyorum fark olacağını sanmıyorum demişsiniz siz bile bilmiyorsunuz aradaki performans farkını yakın bir arkadaşım kullanıyor GTX970 ile ne bir darboğaz ne de kasma var.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı