i3 6100 İşlemci Nasıldır ?

mikeehrmantraut

Megapat
Arkadaşlar RX 470 ekran kartı aldım fakat şu an FX 4100 işlemci ile kullanıyorum idarelik. 2-3 hafta bu şekilde idare edeceğim için sadece online oyunlara giriyorum ama özellikle Arma 3'te (Altis Life) 10-20 FPS arası değerler aldım. Ben i3 6100 almayı düşünüyorum ama i5 4xxx serisi işlemcilerle karşılaştırmalarına baktım pek bir farkı yok hatta onları geçtiği durumlar gördüm. Sizce i3 6100 alsam mı yoksa para biriktirip i5 4xxx serisi mi almalıyım ? Ayrıca bir sorum daha olacak Arma 3 optimizasyon sorunu çok olan bir oyun bu oyunu i3 6100 işlemci ile oynayan varsa performansını yazarsa çok memnun olurum. Teşekkürler şimdiden, herkese iyi akşamlar..

i3 6100' e geçmenizi öneririm. Almışken skylake yani en yeni işlemciler alınmalı. i3 6100 yer yer işlemciye fazla yük bindiren oyunlarda birazcık darboğaz yapacak olsa bile sizi rahatsız etmeyecektir. Eğer alabilirseniz i5 6400' de alabilirsiniz

Hocam bir sorum daha olucak size. Sizce i3 7xxx serisi işlemcileri mi beklemek daha doğru olur yoksa i3 6100 alsam yeterli olur mu ?

@Ulu Başbuğ Beklemek istersen Zen işlemcileri bekle, KabyLake beklenesi değil, performansı bir tık yukarı taşıyacak olsa da, fiyatı da bir tık yukarıda olacağı için değişen bir şey olmuyor. Şunu demek istiyorum; i5 6500 neyse i5 7400 de o olacak yani fiyatı ve performansı aynı olacak.

Hocam peki AM4 soketi anakartlar ve Zen serisi işlemcilerin fiyatı tahminen ne olur ? Ayrıca çıkış tarihi hakkında bilginiz var mı ?

Hocam peki AM4 soketi anakartlar ve Zen serisi işlemcilerin fiyatı tahminen ne olur ? Ayrıca çıkış tarihi hakkında bilginiz var mı ?
AMD Zen işlemcilerini 13 Aralık'ta resmen tanıtacak. Türkiye raflarında yerini ne zaman alır o zaman öğrenebiliriz belki. Fiyat konusuna gelince Intel işlemcilerden 1 tık daha ucuz olacağını tahmin ediyorum, yani i5 6500 performansı veren Zen işlemci, i5 6400 fiyatında olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…