i3 6100 Overclock Sonrası GHz'nin Sabit Kalması

ugurc123

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba,

Deneme amaçlı i3-6100 işlemcime 4.5 GHz hızında overclock yaptım. İşlemci sıcaklığı stres testlerinde en fazla 68 dereceyi gördü. Rahatsızlık duyduğum tek konu işlemcinin sürekli 4.5 GHz hızda çalışması oldu, boşta bile o hızda dönüyor. BIOS'u tekrar güncelleyip overclocktan vazgeçtim.

Şimdi 6700k veya 6600k alıcam ama aklıma şu takıldı, bu işlemcilerde de overclock hızı sabit mi kalacak, eğer öyle ise benim için hiçbir cazibesi kalmayacak hız aşırtmanın. RAM olarak Kingston Fury 1x16 GB 2133 MHz kullanıyorum, bu durum overclock hızını etkiler mi? Yani 2133 MHz ile en fazla 4.4 GHz'e çıkabilirsin gibi.

Bir diğer sorumda şu, sahibinden sitesinde 1000 TL'ye 6700k satıyorlar distiribütör garantili, bu satıcılardan işlemci almak güvenilir olur mu? Garantisi önemli değil sadece işlemci sıfır ve çalışır halde gelsin yeter.

Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart olarak ne kullanıyorsunuz? Tüm donanımınızı yazabilir misiniz? K serisi olmayan işlemcilere hız aşırtma yaparken işlemciyi bir frekansta çalışmaya zorlarsınız. Her zaman o frekansta çalışır. K serisi ise boştayken ekstra bir ayar yapmazsanız frekans düşürecektir.

Merhaba cevabınız için teşekkür ederim.

Kingston Fury 1x16 GB 2133 MHZ
Asus Maximus Ranger VIII
Samsung SSD Evo 250 GB
MSI GTX 1070 FE
Akasa Venom Vodoo Soğutucu

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı