i3 6100 + r7 370 sistem toplama

Bu bütçeye SSD lüks olmuş hocam. Bence sisteminizin temel bileşenlerini yükseltin SSD sonra eklersiniz. İşlemci soğutucusuna da gerek yok stok soğutucu işinizi fazlasıyla görecektir. Aşağıdaki alternatifi düşünebilirsiniz.
teknobiyotik.com
Hatta sistemi ekran kartsız şekilde aşağıdaki gibi alıp ekran kartını 40- 50 lira fazla ödeyerek şu ürün olarak alabilirseniz daha iyi olur: Sapphire 11242-12-41G R9 380 ATI
Eki Görüntüle 133962

Aslında işlemciyi i3 6100 kullanarak ekran kartını güçlendirebilir yanına ssd' de alabilir.

Ekran kartı çok geri kalıyor biraz daha optimize etmemiz lazım sistemi.

Aslında işlemciyi i3 6100 kullanarak ekran kartını güçlendirebilir yanına ssd' de alabilir.

Ekran kartı çok geri kalıyor biraz daha optimize etmemiz lazım sistemi.
Ekran kartını hocam zaten GTX950 seçmemiş. Sapphire R9 380 4GB önermiş. İ3 6100 ne olursa olsun sonuçta İ3 bir işlemci. Yani 5 yıllık bir ömrü olucağını sanmıyorum. Zaten R9 380'den sonra 1080P için önerebileceğimiz bir ekran kartı yok. Sistem çok dengeli olmuş. Hala şiddetle tavsiye ederim.

Ekran Alıntısı.PNG

İşlemcileri seçerken etiketlerine değil performanslarına bakın. Sonuçta i3 ne demek? :LOL:

380 için 4 GB VRAM gereksiz.

Eki Görüntüle 133969

İşlemcileri seçerken etiketlerine değil performanslarına bakın. Sonuçta i3 ne demek?[emoji38]
380 için 4 GB VRAM gereksiz.
Etiketinin üzerinde 2 çekirdek fiziksel, 2 çekirdek sanal işlemci yazarsa performansa bakmak çok farketmeyecektir. SSD'yi her an alıp takabilirsiniz. Ancak işlemciyi sık alıp satamazsınız. SSD sistemi ışık hızına çıkarmıyor ve FPS'ye etki etmiyor. Ama işlemci FPS'ye direk etki eden bir parça.

Arkadaşlar o iki işlemci arasında oyun performansı arasında adına bir fark olmayacaktır. O yüzden gerek yok daha fazlasına. Ekran kartı tofaş işlemci mercedes olunca sistemde dengesizlik oluyor.
Tamam işte İ3 6100 Tofaş, GTX960 Mercedes. Şimdi siz i3 ve 120GB SSD'yi İ5'e tercih ediyorsunuz. Gelecekte hediye olarak GTX980 Ti gelirse İ3 6100 ve SSD ile mi oynayacak? Ekran kartını R9 390 veya GTX970 seçsem tamam haklısınız dicem de aynı ekran kartını ben İ5 6400 önerirken siz i3 6100 öneriyorsunuz ve "İşlemciyi Tofaş, Ekran kartını Mercedes seçince sorun çıkar." diyorsunuz.

Tamam işte İ3 6100 Tofaş, GTX960 Mercedes. Şimdi siz i3 ve 120GB SSD'yi İ5'e tercih ediyorsunuz. Gelecekte hediye olarak GTX980 Ti gelirse İ3 6100 ve SSD ile mi oynayacak? Ekran kartını R9 390 veya GTX970 seçsem tamam haklısınız dicem de aynı ekran kartını ben İ5 6400 önerirken siz i3 6100 öneriyorsunuz ve "İşlemciyi Tofaş, Ekran kartını Mercedes seçince sorun çıkar." diyorsunuz.

i3 6100 kötü bir işlemci değil diyorum, önerdiğin işlemci ile aynı performansı alır diyorum. Başka türlü nasıl anlatılabilir bir insana bilmiyorum.

i3 6100 kötü bir işlemci değil diyorum, önerdiğin işlemci ile aynı performansı alır diyorum. Başka türlü nasıl anlatılabilir bir insana bilmiyorum.
Ben bu bütçeye kötü bir işlemci demiyorum. ama i5 almak varken i3 almanızı hayretle karşılıyorum. Aynı performansı her zaman aynı olamaz. Ama i3 6100'ı i5 6400 ile aynı işlemci sanmak büyük bir yanlış. Madem i3 6100 o kadar performanstaysa i5 6400 neden alınıyor ve neden ozaman i5 6400 var?

Ben bu bütçeye kötü bir işlemci demiyorum. ama i5 almak varken i3 almanızı hayretle karşılıyorum. Aynı performansı her zaman aynı olamaz. Ama i3 6100'ı i5 6400 ile aynı işlemci sanmak büyük bir yanlış. Madem i3 6100 o kadar performanstaysa i5 6400 neden alınıyor ve neden ozaman i5 6400 var?

Emin ol senin bildiklerini biliyorum ve düşündüklerini de düşünebiliyorum. Küstahlığını biraz azaltmanda fayda var. Fark diğer 2 çekirdeğin sanal ya da gerçek olması farkı. Oyun performansımı etkilemeyecek bir şey için neden daha fazla para vereyim? Sen sistem kurunca i5 6400 ve Gtx 950 al. Ben daha ucuza i3 6100 ve R9 380 alayım. Daha fazla uzatma.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı