i3 6100 R9 380 1500 TL Sistem Upgrade

Lemavora

Megapat
1500 TL ile mevcut sistemimi en yararlı şekilde nasıl upgrade edebilirim?

H110M PRO-VD
i3 6100
8 GB RAM
R9 380 2GB

SSD yok, 1TB HDD var.

Güç kaynağım Zalman Z3 Plus kasayla birlikte gelen 600W güç kaynağı.

Upgrade ettiğim veya etmediğim takdirde ne kadar süre idare edebilir bu sistem?

Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdiki halinden memnun olmadığın ne var?
Evet bu ayrıntıyı atlamışım.
En azından yüksek ayarlarda 60+ FPS almak istiyorum her oyunda fakat istediğimi elde edemiyorum. Evet ben 60 FPS takıntısı olan biriyim.
Sanırım bir işlemci, bir ekran kartı ve 8 GB RAM takviyesi yapmam yeterli olur fakat 1500 TL'nin tüm bunlar için yeterli olup olmadığını bilmiyorum.

Evet bu ayrıntıyı atlamışım.
En azından yüksek ayarlarda 60+ FPS almak istiyorum her oyunda fakat istediğimi elde edemiyorum. Evet ben 60 FPS takıntısı olan biriyim.
Sanırım bir işlemci, bir ekran kartı ve 8 GB RAM takviyesi yapmam yeterli olur fakat 1500 TL'nin tüm bunlar için yeterli olup olmadığını bilmiyorum.

Önce ekran kartı ve RAM al işlemci yetersiz gelirse o zaman işlemciyi değiştirirsin. Ekstra olarak SSD alıp sistemi klonlayabilirsen de iyi olur.

Tavsiyeniz için teşekkürler fakat işlemciden önce ekran kartı almak aklıma daha çok yattı.

Önce ekran kartı ve RAM al işlemci yetersiz gelirse o zaman işlemciyi değiştirirsin. Ekstra olarak SSD alıp sistemi klonlayabilirsen de iyi olur.
SSD hemen almayı düşünmüyorum. RX580 mi tavsiye edersiniz ekran kartı olarak yoksa GTX 1060 mı?

580'ler karaborsa olduğundan fiyatları neredeyse 1070 civarına yaklaştı yinede bulabilirsen 580 daha iyi olacaktır. 1060'da alsan niye aldın demem şahsen şu anki 500 seri stok sıkıntısı yüzünden.
Ah, evet hiç dikkat etmemiştim. Hiçbir yerde yok neredeyse. i3 6100 GTX 1060 için yeterli gelir mi bir süre?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı