i3-6100 R9 380 sistem için yükseltme onerisi

fl1cker

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

i3 6100 işlemci.
MSI H110-M Pro-VD anakart.
HyperX Fury 8 GB 2133 MHz RAM.
Sapphire R9 380 ekran karti.
Cooler Master RCK-350 600W kasa.

Bu sisteme sahibim uzun zamandır. Günlük isler için ve oyun için kullanıyorum ancak Valorant oynarken ki performansından memnun değilim çoğu zaman droplar yaşıyorum ve işlemciden dolayı olduğunu düşünüyorum çünkü baktığımda işlemci kullanımı her zaman %99'da oluyor ekran kartı kullanımı çoğu zaman %20'lerde falan kalıyor. Bir işlemci upgrade yapmayı düşünüyorum. İşlemci önerebilir misiniz? K serisi işlemci alıp overclock yapmayı da deneyebilirim. Kasamın içi isinmiyor gayet serin ekran kartımda ısınma vs. gibi sorunlar yok. Ama sanırım K serisi alırsam overclock için anakartimi değiştirmem gerekecek. Açıkçası 1-2 sene daha götürsün ondan sonra yeni sistem toplamayı düşünüyorum. i5-7600 ya da 6600 tarzı bir kart R9 380 ile iyi çalışır iyi performans verir mi Valorant tarzı oyunlarda? Şu anda 40-50 FPS tarzı düşüşler yaşıyorum çoğu zaman ortalama 100-120 arası gidip gelse de. Biraz uzun oldu sanırım ama okuyup ilgilenen herkese teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı