i3 6100 RX 570 Sistem Yükseltme

Yer
İstanbul/Küçükçekmece
Daha fazla  
Arkadaşlar resimdeki sistemi 2500₺ gibi bir rakama aldım. Ekran kartı vs garantisi devam ediyor. İleri de yükseltmek istersem ne gibi işlemler yapmalıyım? Yüksek bütçeler kullanmadan.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20200510-172506_sahibindencom.jpg
    Screenshot_20200510-172506_sahibindencom.jpg
    166,5 KB · Görüntüleme: 34
  • Screenshot_20200510-164118_sahibindencom.jpg
    Screenshot_20200510-164118_sahibindencom.jpg
    109 KB · Görüntüleme: 37
  • Screenshot_20200510-164120_sahibindencom.jpg
    Screenshot_20200510-164120_sahibindencom.jpg
    104,2 KB · Görüntüleme: 28
6100'ü gördüğüm an içimden darboğaz diyerek güldüm :D. RAM 16 GB'a yükseltilir. İşlemci i7 6-7. nesile, i5 7. nesile yükseltilebilir. Ekran kartı da ihtiyaca göre üst modellere yükseltilebilir yetmediği yerde. HDD ve SSD yeterli.

Arkadaşlar resimdeki sistemi 2500₺ gibi bir rakama aldım. Ekran kartı vs garantisi devam ediyor. İleri de yükseltmek istersem ne gibi işlemler yapmalıyım? Yüksek bütçeler kullanmadan.
Arkadaşlarda söylemiş zaten işlemciyi yükseltmen öncelikli. Ama önce komple söküp şu kabloları arkaya alarak düzgün bir kablolama yapmanı öneririm :D Sırf karmaşa

6100'ü gördüğüm an içimden darboğaz diyerek güldüm :D. RAM 16 GB'a yükseltilir. İşlemci i7 6-7. nesile, i5 7. nesile yükseltilebilir. Ekran kartı da ihtiyaca göre üst modellere yükseltilebilir yetmediği yerde. HDD ve SSD yeterli.

Anakart Dddr4 hp marka i7 takılır mı ki? Ramler 2133mhz, 3000 mhz destekler mi?

Bu şekilde darboğaz yapar mı?

Genel olarak oyunların %90'nında bir problem çıkarmaz, kalanı ise işlemciye aşırı derecede yük bindiren oyunlar olduğu için darboğaz kaçınılmaz hale gelecektir. Onun haricinde genel kullanım amacıyla gerçekleştirdiğiniz işlemlerde de fazla bir değişiklik olmayacaktır, çok profesyonel anlamda editing/designing/render/analyzing/streaming yapma gibi bir hedefiniz yoksa çalıştıracağınız çoğu teknik programda yeterli performansı vermeye yetecektir. @dogant , hocam kusura bakmayın size sorulmuş bir soruyu alıntılamış durumdayım, maruz görün 🙂.

3000 takarsınız fakat 2133 çalışırlar. i7 takılır sıkıntı olmaz.

3000mhz için anakart değişimi gerekecek anladığım kadarıyla?
Genel olarak oyunların %90'nında bir problem çıkarmaz, kalanı ise işlemciye aşırı derecede yük bindiren oyunlar olduğu için darboğaz kaçınılmaz hale gelecektir. Onun haricinde genel kullanım amacıyla gerçekleştirdiğiniz işlemlerde de fazla bir değişiklik olmayacaktır, çok profesyonel anlamda editing/designing/render/analyzing/streaming yapma gibi bir hedefiniz yoksa çalıştıracağınız çoğu teknik programda yeterli performansı vermeye yetecektir. @dogant , hocam kusura bakmayın size sorulmuş bir soruyu alıntılamış durumdayım, maruz görün 🙂.

Verdiğiniz açıklayıcı bilgilerden dolayı teşekkür ediyorum kafama takılan şey ramlerimi 3000mhz yapmak istiyorum

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı