i3 6100 Sistem için RX 480 beklenmeli mi?

Countwork

Kilopat
Daha fazla  
Öncelikle merhabalar,
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

2500 TL Oyun Bilgisayar'ı toplama rehberi videosu bana çok yardımcı oldu. Sadece kasa tipini değiştirmeyi düşündüm ve işlemciyi i5'e çekebilir miyim diye bir soru oluştu kafamda. Bir yandan da RX 480'i beklemek istiyorum. Güncel tavsiyelerinizi bekliyorum.

Bütçem kısıtlı olduğu için Cs Go, GTA V, The Witcher 3 tarzı oyunları high ayarda oynamak benim için yeterli.

Ve ek olarak Ankara'da yaşıyorum. Bilgisayar'ı toplarken internet üzerinden mi sipariş etmeliyim? Yoksa Ankara içerisinde elden ilgilenmem mi daha sağlıklı olur.

İyi günler.

Darboğaz olsa da oyun performansı etkilenmez. Açarsın V-Sync'i 60 FPS'e sabitlersin. Zaten 60 Hz monitörde, darboğazı yapan monitör olur. Ekran kartını sonuna kadar kullansan, 200 FPS işlesen bile monitör sana 60 kare gösterecek.

Darboğaz sıkıntısı olacağını pek düşünmüyorum ama testleri görmek lazım elbette. Vaktiniz varsa bekleyin.

İşlemci darboğazını bu kadar sorun etmeyin bırakın darboğaz olsun.

Darboğaz yapmayacak bir ekran kartı ile 50 FPS alınıyorsa 50 FPS alınır, ama 100 FPS verebilen bir ekran kartı darboğaz sonucu 90 FPS verir. Şu ekran kartı darboğaz yapar o yüzden dandiğini alayım demek için 100 yerine onunda 90 yerine 50 FPS vermesi lazım ki öyle diyelim.

Alabiliyorken ekran kartının iyisini al çünkü pahalı. İşlemci ucuz olduğundan değiştirmesi daha kolay. İleride 1-2-3 sene sonra 7. nesil i3 yada i5 alırsın. Şimdi işlemci darboğazmış bol boğazmış endişeye gerek yok.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00