i3 6100 sistem nasıldır?

Walker IV

Kilopat
Makaleler
2
Daha fazla  
image.jpeg
Arkadaşlar merhaba ben ileriye yönelik bir bilgisayar hazırlamak istedim sizce sistemim güzel mi bana yeter mi?

Güzel bi kasa olmuş alın güle güle kullanın. Bence 16 gb yerine 8 gb ram takıp i5 6400 işlemci yaparsanız daha güzel olur.
i3 6100 2 çekirdekli, çoğu oyunu ileride desteklemeyecektir. RAM'i 8 GB yapıp birazda bütçe zorlayıp i5 6400 alın.
Ram 8 gb tek kanal var performans düşüşü olur diye korktum da o yüzden 16 koydum.

İşlemci 2 çekirdekli ama 4 çekirdekli gibi çalışıyor yani ileride çıkan oyunları da oynarsın. 8GB RAM yeterli, tek modül olması performans kaybına neden olmaz.

Bence de RAM'i şuanda 16 GB almanın bir faydası yok ölü yatırım olur. İlerde de işlemci veya ekran kartı değiştirmen daha zor, ama ihtiyaç olması halinde bir tane daha 8 GB RAM alman çok daha kolay olacaktır. RAM'den artan paraya ekran kartını yükseltmeni tavsiye ederim. Oyun için alıyorsan, bu işlemci ile i5 6400 arasında fiyat farkına değecek kadar bir performans farkı yok (Hyper Threading Teknolojisi ve 3.7 GHz tekil işlemci hızı sağ olsun), onun yerine ekran kartını R9 380X 4G veya GTX 960 4G yapmanı öneririm. Çünkü i3 6100 + R9 380x ile i5 6400 + GTX950 ' den çok daha yüksek performans ve fps alırsın. İleriye dönük sistemler kurarken, ilerde değiştirme veya yükseltme maliyeti daha fazla olacak donanımlara başlangıçta daha yüksek bütçe ayrılmalıdır.

Bence de RAM'i şuanda 16 GB almanın bir faydası yok ölü yatırım olur. İlerde de işlemci veya ekran kartı değiştirmen daha zor, ama ihtiyaç olması halinde bir tane daha 8 GB RAM alman çok daha kolay olacaktır. RAM'den artan paraya ekran kartını yükseltmeni tavsiye ederim. Oyun için alıyorsan, bu işlemci ile i5 6400 arasında fiyat farkına değecek kadar bir performans farkı yok (Hyper Threading Teknolojisi ve 3.7 GHz tekil işlemci hızı sağ olsun), onun yerine ekran kartını R9 380X 4G veya GTX 960 4G yapmanı öneririm. Çünkü i3 6100 + R9 380x ile i5 6400 + GTX950 ' den çok daha yüksek performans ve fps alırsın. İleriye dönük sistemler kurarken, ilerde değiştirme veya yükseltme maliyeti daha fazla olacak donanımlara başlangıçta daha yüksek bütçe ayrılmalıdır.
İlgin için teşekkürler dostum peki o iki ekran kartındandan hangisi daha iyidir?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı