Güzel bi kasa olmuş alın güle güle kullanın. Bence 16 gb yerine 8 gb ram takıp i5 6400 işlemci yaparsanız daha güzel olur.
Ram 8 gb tek kanal var performans düşüşü olur diye korktum da o yüzden 16 koydum.i3 6100 2 çekirdekli, çoğu oyunu ileride desteklemeyecektir. RAM'i 8 GB yapıp birazda bütçe zorlayıp i5 6400 alın.
2000-2200 tl civarıNet bütçen nedir?
İlgin için teşekkürler dostum peki o iki ekran kartındandan hangisi daha iyidir?Bence de RAM'i şuanda 16 GB almanın bir faydası yok ölü yatırım olur. İlerde de işlemci veya ekran kartı değiştirmen daha zor, ama ihtiyaç olması halinde bir tane daha 8 GB RAM alman çok daha kolay olacaktır. RAM'den artan paraya ekran kartını yükseltmeni tavsiye ederim. Oyun için alıyorsan, bu işlemci ile i5 6400 arasında fiyat farkına değecek kadar bir performans farkı yok (Hyper Threading Teknolojisi ve 3.7 GHz tekil işlemci hızı sağ olsun), onun yerine ekran kartını R9 380X 4G veya GTX 960 4G yapmanı öneririm. Çünkü i3 6100 + R9 380x ile i5 6400 + GTX950 ' den çok daha yüksek performans ve fps alırsın. İleriye dönük sistemler kurarken, ilerde değiştirme veya yükseltme maliyeti daha fazla olacak donanımlara başlangıçta daha yüksek bütçe ayrılmalıdır.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.