i3 6100 Sistem tavsiyesi

Cevaplarınız için teşekkür ediyorum. Maalesef @BERWAR arkadaşımızın da dediği gibi bütçem en fazla 1400 seviyelerine kadar çıkabiliyor. Elimde SATA SAMSUNG 160 GB'lık HDD bulunuyor. Yaklaşık 7-8 yıllık. Ancak şimdilik bir sorun çıkartmaz ise kullanmayı düşünüyorum. Maalesef klavye'yi de ucuz yoldan seçmek zorunda kaldım. Kasa için ise bütçem 200 tl. Şu ana kadar aerocool kasa gözüme çarptı sanırım 12v kanalından 408 w veriyormuş. Kasa için ne dersiniz iyi midir ? Ekran kartı seçimini de ucuz olduğu için r7 360 yaptım. Ancak aynı fiyat seviyesinde daha iyisi var ise bildiğiniz onunla değiştirebilirim. Çok hardcore gamer değilim yani FULL HD'de MEDİUM-HİGH seviyelerinde oynamak benim için yeterli olacaktır :)

Cevaplarınız için teşekkür ediyorum. Maalesef @BERWAR arkadaşımızın da dediği gibi bütçem en fazla 1400 seviyelerine kadar çıkabiliyor. Elimde SATA SAMSUNG 160 GB'lık HDD bulunuyor. Yaklaşık 7-8 yıllık. Ancak şimdilik bir sorun çıkartmaz ise kullanmayı düşünüyorum. Maalesef klavye'yi de ucuz yoldan seçmek zorunda kaldım. Kasa için ise bütçem 200 tl. Şu ana kadar aerocool kasa gözüme çarptı sanırım 12v kanalından 408 w veriyormuş. Kasa için ne dersiniz iyi midir ? Ekran kartı seçimini de ucuz olduğu için r7 360 yaptım. Ancak aynı fiyat seviyesinde daha iyisi var ise bildiğiniz onunla değiştirebilirim. Çok hardcore gamer değilim yani FULL HD'de MEDİUM-HİGH seviyelerinde oynamak benim için yeterli olacaktır :)
Hocam kasayla birlikte 1600 civarında mı bütçeniz ?Seçtiğiniz kasanın incelemeleri mevcut iş görür bir kasa lakin soğutması nasıldır bilmiyorum.

@BrutallicX bütçem herşeyi ile 1400 tl civarı (y). hatta i5 6400 yapıp ekran kartı almayım diyordum lakin i3 6100 ile arasında çok fazla fark olmadığını görünce vazgeçtim. Bahsettiğim kasa da şu : Aerocool V3X 500W Black Arka Fanlı USB 2.0 ATX Siyah Kasa Fiyatı

BERWAR hocam siz genel olarak sisteme iyi dediniz. Peki ekran kartı ve kasa için seçimim doğru mudur ? Bu fiyat arlaığında daha iyisini bulamadım.

@BrutallicX bütçem herşeyi ile 1400 tl civarı (y). hatta i5 6400 yapıp ekran kartı almayım diyordum lakin i3 6100 ile arasında çok fazla fark olmadığını görünce vazgeçtim. Bahsettiğim kasa da şu : Aerocool V3X 500W Black Arka Fanlı USB 2.0 ATX Siyah Kasa Fiyatı

BERWAR hocam siz genel olarak sisteme iyi dediniz. Peki ekran kartı ve kasa için seçimim doğru mudur ? Bu fiyat arlaığında daha iyisini bulamadım.
Hocam 360 yerine MSI N750Tİ TF 2GD5/OC Nvidia 750 ti veya 370 öneririm. Sizin fiyat aralığınızda msi twin frozen 750 ti daha akılcı olacaktır.Arada bi 6-8 arası fps artışı sağlarsınız.Nedeni ise daha iyi bir soğutma sistemi olmasıdır. Overclock yapılınca attığım ekran kartından daha fazla verim alırsınız ve daha az güç tüketir. Kasayı da inceledim. İsterseniz linklerini atarım 2 adet fan ile geliyor galiba hoş kasa ben gt modeli zannediyordum.Dilerseniz 4 gb rami daha sonra da alabilirsiniz.
ztr.jpg

Son düzenleme:
O zaman ekran kartı konusunda şimdilik r7 360 ile yetineyim. r7 370 yahut 750 ti daha iyi olurdu lakin arasında 100 tl gibi bir fark var. sanırım sistem genel olarak uyumlu ve dengeli oldu. bir de sormak istediğim İşletim sistemini orjinal olarak kullanmasak bize bir sıkıntısı olur mu peki ? Örneğin Wİndows 10.

Tamamdır verdiğiniz cevaplar için teşekkür ediyorum. Şimdilik bu sistemi toplamaya karar verdim ancak bütçede bir değişiklik olursa tekrardan size danışacağım.

Güncelleme:Arkadaşlar bütçem de 100 tl'lik bir artış oldu yani 1500 tl'ye çıkabiliyorum şu anda. Sanıurım ekran kartında 500 tl'ye kadar çıkabiliyorum şimdi. O civarlarda hangi modeli tavsiye edersiniz ? Ben Vatanda MSI R7 370 modelini 515 tl'ye gördüm. .
@BERWAR

@BrutallicX

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı