i3 6100 sisteme Monitör tavsiyesi

Burak34xxxx

Hectopat
Yer
Manisa
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba, sistemim şöyle:

-Intel core i3 6100 işlemci
-MSI B150M Bazooka anakart
-Sapphire R9 380X nitro Dual-X GPU
-Kıngston 8 GB DDR4 2133 MHz RAM
-Samsung 850 evo 250 GB SSD
-Seagate 500 GB 7200 RPM 2.5" HDD
-Aerocool kcas 80+ 600W güç kaynağı
-Zalman z3 Plus Black kasa

Bu sisteme yakışacak bir monitör arıyorum. Şimdiye kadar 9 ms VGA bir monitör ve 5 ms IPS konitör kullanmış birisi olarak, aralarında çözünürlük ve netlik farkı ciddi anlamda belirgindi, ancak tepki süresinin değiştiğini hissetmedim.

Aklımda Aoc 23.6" E2461FHW 2 ms Full HD Monitör almak vardı ama fiyatının yükselmesi sebebiyle- 750 TL - ve böyle bir sistem için fazla olabileceğini düşünerek, farklı bir Monitör almaya karar verdim.

Aralarında fiyat olarakta, tepki süresi olarakta fark var:

-Aoc 21.5" i2369v 5 ms full HD IPS monitör: 450 TL
-Asus 21.5" VX228H 1 ms Full HD Led monitör: 600 TL

Ağırlıklı olarak FPS oyunları oynuyorsum. Aradaki fiyat farkına değer mi sizce? Ve önerebileceğiniz, bu fiyat aralığında başka Monitör var mı?

Not: 9 ms olan led monitör kendi şahsıma aitti. Ama 5 ms olan- i2369v - monitörü arkadaşımın internet kafesinde kullanmıştım. Ortamın havasından mı yoksa monitörden mi bilmem ama 1 saat Bf4 oynadıktan sonra başım ağrımıştı. IPS monitörler göz yorar diyorlar. Bu doğru mu?

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı