i3 6100 Sistemi Yükseltme

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aradaki fiyat fazla değil zaten. Mimari olarak R9 285'in yenilenmiş hali diyebiliriz. Burada önemli olan nokta performans. R9 380 almamak için bir neden yok. Polemik yaratmaya da çalışma, isteyen istediğin kartı alır. Ben R9 380 öneriyorum. R9 380 önermem GTX 960'ın kötü bir kart olduğu anlamına gelmez.
Haklısın, ayrıca alıcı arkadaş ekran kartında aradığı kriterlere göre seçim yapmalı.

R9 380 varken gtx 960 niye anlamadim. Fiyatlar çok yakin ve r9 380 çok daha performansli.

R9 380 varken gtx 960 niye anlamadim. Fiyatlar çok yakin ve r9 380 çok daha performansli.
3 sene sonra çıkan oyunda hangi kart performanslı olacak peki ? Bana göre Nvidia olacak Dx12 desteğini de hesaba katarsak. Misal neden GTX 750 Ti giriş seviyesinde popüler bir kart oldu ?

@Ataberk_Karaoğlan DX 12 ile sadece Nvidia'nın performansı artmıyor, AMD'nin de artıyor. DX 12 ile beraber GTX 960'ın R9 380'i geçmesi mümkün değil. GPU olarak R9 380 daha güçlüdür.
Evet 380 daha güçlüdür ama oyundan oyuna değişiyor verdiği performansta. Belki de AMD arayı daha da açacaktır yakında çıkacak olan oyunlarda. Bilemiyoruz.
Bir nevi kumar gibi. Ben Nvidia'nın yazılımlar sayesinde üzmeyeceğini düşünüyorum. AMD eskisi gibi değil demekle mi güveneceğim AMD'ye ?

Yanılıyorsun, DX 12 ile de yine GTX 960, R9 380'i geçemez. GPU gücü yazılımdan önce gelir. Nvidia fanıysan GTX 960 alabilirsin, sorun değil.
AMD'ci kardeşim, DX 12 diyorsan Nvidia AMD'ye göre daha fazla destek veriyor. Ama ben bunu kastetmiyorum. Çıkacak olan oyunlar hangi firmayla çalışacak bunu da düşünmek lazım.

Yine kavga çıkarmaya yönelik ithamlarda bulunuyorsun, dün sana açtığın AMD-Nvidia çatışması altında sana gereken cevapları vermiştik. Yine polemik yaratmaya çalışma, senin oyunlarına gelmem, ben senin gibi fan değilim. Seni tutan mı var, git Nvidia al. Kimse de sana vay nasıl Nvidia alırsın diye söylemez, herkesin kendi kararıdır. Fakat sen firmaları karalamaya yönelik yalan dolan şeyler söylersen o zaman sana karşılık veririz. AMD ile Nvidia'da kaliteli firmalardır. Ekran kartı seçeceksen kendi kriterlerine göre karar vereceksin. Tutup da AMD aldın diye Nvidia'yı kötülemeyeceksin, Nvidia aldın diye AMD'yi kötülemeyeceksin. Nvidia piyasada tekelleşirse bu tekelleşme kimsenin yararına olmaz. Bu yüzden fanlık yapmak kimseye bir şey kazandırmaz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı