Bilgisayar kullanıcılarının çoğu technopat ve benzeri forumlarda Amd işlemcilerinin sorun çıkardığından bahsediyor ağırlıkla haliyle daha az eleştiri alan İntel'in başarılı görülmesi oldukça doğal.
Herkese merhabalar. İmzamdaki sisteme sahibim. Yaklaşık 4 ay önce aldım. İçini henüz hiç açmadım. Bİlgisayar, baştaki zamanlara göre inanılmaz yavaşladı. Bunun sebebi sadece SSD kullanıyor olmam olabilir mi? Örneğim LOL'de en yüksek ayarlarda 500-600 ping alırken; şimdi en düşük ayarlarda 300 FPS alıyorum. Takım savaşlarında bu, 70 civarlarına kadar düşüyor. Sebebi ne olabilir, nasıl çözerim?
Kullanmıyorum fakat 2 farklı virüst programıyla ( Norton ve ESET ) ile tarama yaptım. Herhangi bir bulguya rastlanmadı.İşlemci nasıl sorun çıkarır biri bunu bana açıklasın, gerçekten. Yazılımsal sorunları donanıma atmakta üstümüze yok hani.Ki Intel AMD karşısında başarılı falan değil. Mimari farkı, yazılımın donanımı sürme farkı ve tekel politikası diyelim biz ona. Uygun komut seti ve algoritmalara göre yazılım yazdıktan sonra AMD ile de fazlasıyla verimli işler çıkartılabilir. Intel'in temel aldığı tasarım, klasik tasarım. Üretim maliyeti yüksek. Yazılım donanım katmanının aynı gelenekselliğini sürdürmesi, Intel'i başarılıymış gibi gösteriyor. Intel'in başarılı olduğu alan varsa, o da TDP değerlerinin AMD'ye göre düşük olmasıdır. Bu da yine temel aldığı klasik tasarımın sonucudur.
Virüs koruma yazılımı kullanıyor musun?
İşletim sisteminin tüm güncellemeleri yüklü mü?
Oyun oynarken arka planda Torrent istemcisi veya indirme yapan herhangi bir program açık mı?
Evde interneti tek başına mı kullanıyorsun?
SSD'de disk birleştirmesi yapmıyorsundur umarım. Yazılımında gerekli ayarlamaları yaptın mı?
Aslında senin sorununun sebebi oyunun motoruyla ilgili. Sıcaklık değerlerin olmsı gerektiği gibi. Bu oyunun oynayan çoğu insan bir süre sonra bu sorunla karşılaşmaya başlıyor. Oyunun forumlarında araştırma yapabilirsin.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.