i3-6100 ve GT 730 Oyunlarda Düşük FPS

Ogeday Sağır

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, direkt olarak konuya gireceğim. Sistemim H110M-K, i3 6100, R7 240 ve 8 GB RAM. Bugün elime ASUS GT730 4 GB bir ekran kartı geçti ve sistemime yerleştirdim. Gerekli drivesini kurdum, dxdiag bölümünde de aktif olarak görebilmekteyim fakat CS:GO'da R7 240 2 GB ile aldığım 70FPS'i yeni kartla 35 40 arası alıyorum. Ayarlar aynı, sizce bunun sebebi nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
R7 240 daha güçlü çünkü? Siz daha güçlü olan kartı çıkartıp daha güçsüz bir kart takmışsınız. Ekran kartının VRAM'i daha fazla diye daha güçlü olacağı anlamına gelmiyor ki bu seviye kartlara 4GB gereksiz.

@Unavailableuser HD 6870 burada bahsedilen kartlardan daha üstün bir kart. Eski olması daha güçsüz olacağı anlamına gelmiyor.

Arkadaşlar cahilliğime verin. Benchmark testlerine bir göz gezdirdim evet en azından CS:GO içinR7 240 daha performanslı duruyor. Şimdi iki sorum daha olacak; birincisi GT730 daha pahalı aradaki 300tl fiyat farkı madem R7 240 daha güçlü neyden dolayı kaynaklanıyor ve 4GB olmasına rağmen neden 2GB'e göre performansı az. İkincisi ise yukarıda belirtmiş olduğum sistemle 1920x1080 ayarlarında ve tüm grafik seçenekleri devre dışı, ayarlar çok düşük ve düşükteyken 70 FPS almam normal mi? Yanıtlarsanız çok sevinirim.

Arkadaşlar cahilliğime verin. Benchmark testlerine bir göz gezdirdim evet en azından CS:GO içinR7 240 daha performanslı duruyor. Şimdi iki sorum daha olacak; birincisi GT730 daha pahalı aradaki 300tl fiyat farkı madem R7 240 daha güçlü neyden dolayı kaynaklanıyor ve 4GB olmasına rağmen neden 2GB'e göre performansı az. İkincisi ise yukarıda belirtmiş olduğum sistemle 1920x1080 ayarlarında ve tüm grafik seçenekleri devre dışı, ayarlar çok düşük ve düşükteyken 70 FPS almam normal mi? Yanıtlarsanız çok sevinirim.
Dediğim gibi, R7 240 daha fazla veriyi işleyebilir çünkü daha güçlü bir GPU. Fiyat ise firma politikası ve ülke şartları arasında.

Ayrıca driver konusunda kurulumda mı bir hata yapıyorum? GT 730 için driver kurulumunda yalnızca şuradaki setupu kuruyorum.
Dediğim gibi, R7 240 daha fazla veriyi işleyebilir çünkü daha güçlü bir GPU. Fiyat ise firma politikası ve ülke şartları arasında.
Aldığım FPS ile alakalı bir yorumun olacak mı?

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    65,8 KB · Görüntüleme: 64
Çoğu oyunda R7 240 daha performanslıdır o karttan. Sadece CS:GO'da değil yani.

Ekran kartının VRAM'i, yani kaç GB olduğu onun gücünü belirlemez. 1GB bir kartın bile 4GB olan başka bir karttan güçlü olması gayet mümkün. Önemli olan kartın içindeki chipsettir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı