Bilgisayarı topladığım zamandan beri oyunlarda FPS düşmesi yaşıyorum. Örneğin Black Desert'da düşük ayarlarda 40-60 FPS arası alıyorum, ama ekranda donmalar oluyor. Minecraft'da da benzer şekilde haritada ilerledikçe anlık olarak ekranda donmalar oluyor. 3 yıl içerisinde 5-6 kere format attım. Sistemi ilk kurduğum zaman işletim sistemini HDD'de kullanıyordum ama birkaç ay sonra SSD'ye kurdum. Bilgisayarın donanım sürücüleri ve BIOS sürümü de güncel, ama FPS düşmesi yaşamaya devam ediyorum. CPU ve GPU sıcaklık değerleri de yük altında 60 derecenin üstüne çıkmıyor zaten.
Geçen gün bilgisayarıma RAM ekledim. Bu RAM'de Everest 8 GB 2133 MHz CL:15. şu anki RAM'im ile ikisini Dual Channel yaptığımda sorun biraz düzelir gibi oldu, ama mavi ekran hatası ortaya çıktı. Bir süre internette gezindiğimde veya Black Desert oynadığımda mavi ekran hatası alıyordum. Yeni aldığım RAM'i çıkardığım zaman mavi ekran sorunu yaşamıyordum. İnternetteki mavi ekran hatası çözümlerini denememe rağmen hiçbiri işe yaramadı. Ben de mavi ekran hatasıyla boğuşmak istemediğim için RAM'i iade ettim.
Sorunun yazılımsal kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Sizin verebileceğiniz tavsiyeler nelerdir?
Sistemim:
Ekran kartı: Zotac GeForce GTX 1050 mini (1354 MHz)
İşlemci: Intel Core i3-6100.
RAM: G.Skill Aegis 8 GB 2133 MHz DDR4 CL: 15.
Anakart: H110M-K.
SSD: SanDisk Plus 240GB.
Kasa: Cooler Master cmP351 500W
Geçen gün bilgisayarıma RAM ekledim. Bu RAM'de Everest 8 GB 2133 MHz CL:15. şu anki RAM'im ile ikisini Dual Channel yaptığımda sorun biraz düzelir gibi oldu, ama mavi ekran hatası ortaya çıktı. Bir süre internette gezindiğimde veya Black Desert oynadığımda mavi ekran hatası alıyordum. Yeni aldığım RAM'i çıkardığım zaman mavi ekran sorunu yaşamıyordum. İnternetteki mavi ekran hatası çözümlerini denememe rağmen hiçbiri işe yaramadı. Ben de mavi ekran hatasıyla boğuşmak istemediğim için RAM'i iade ettim.
Sorunun yazılımsal kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Sizin verebileceğiniz tavsiyeler nelerdir?
Sistemim:
Ekran kartı: Zotac GeForce GTX 1050 mini (1354 MHz)
İşlemci: Intel Core i3-6100.
RAM: G.Skill Aegis 8 GB 2133 MHz DDR4 CL: 15.
Anakart: H110M-K.
SSD: SanDisk Plus 240GB.
Kasa: Cooler Master cmP351 500W