i3 6100 ve GTX 1050 sistem BF1 darboğaz sorunu

wroNN

Megapat
Daha fazla  
Selamlar, 2 gün önce GTX 1050 almıştım. Battlefield 1 64 kişilik sunucuya girdiğimde ekran kartının %100'ü kullanılmıyor ve bu yüzden 50 FPS civarı oynuyorum, bazen 60. Kartın genellikle %70-80' i kullanılıyor buna rağmen 50-60 FPS arası geziyor. İşlemcimin de %100' ü kullanılıyor. Darboğaz mı oluyor ?

BF1'de 64 kişilik server'da oynuyorsun. 50 FPS alıyorsun. BF1 zaten işlemci isteyen bir oyun. Üstüne o kadar dolulukta bir serverde, o değerler bence iyi. 50 FPS'nin altına düşmedikçe değerlerini normal buluyorum BF1'de.

Hayır sorum şu. Bazen %99 görüyor 75 70 FPS civarlarına çıkıyor. %70 e düşüyor FPS de 45 50 lere düşüyor. %99 gördüğü yerlere dikkat ettim o kadarda boş yerler değil yanımda oyuncular da var yani.

Garip olan da şu Low a alıyorum FPS aynı ama kullanımı %40 lara düşüyor. High a alıyorum hemen hemen aynı FPS kullanım artıyor.

V-sync'i aç. Bir iki de ayar aç, sorunun kalmaz gibi.
Değişmedi.

Ne yapsanız sabit 60 FPS alamazsınız o işlemci ile , o yüzden ekran kartının sınırına kadar ayarları yükseltin öyle oynayın derim ben. Düşük ayarda da olsa yüksekte de olsa işlemci yetmiyor çünkü. Ben de 1050 Tİ ve i3 4170 ile aynı sorunu yaşıyorum. Belki ileride bunu güncelleme ile düzeltebilirler.

Yalnız GTX 1050 ile i3 6100 ün hiç bir şekilde darboğaz yapmaması lazım. Her neyse, MSI Afterburner programından yükseltmek istiyorum ama neye göre ve nasıl yükselteceğimi maalesef bilmiyorum. Nereden öğrenebilirim ?

Bu zaten işlemcinin ekran kartına darboğaz yapması değil, işlemcinin oyuna yetersiz gelmesi. Battlefield 1 yüksek işlemci isteyen bir oyun.

Oyun içindeki grafik ayarlarını ekran kartının sınırına kadar yükseltin demek istemiştim.

Anladım, fakat bir şey değişmiyor. FPS yine 60 ın altında...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…