i3 6100 ve GTX 960 sistem yükseltme

• Konuyu başlatan Balkeskurt
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 681
B

Balkeskurt

Ziyaretçi
Sistemimi yükseltmek istiyorum. Mevcut sistemim ile baya oyun sahibiyim. PUBG, Witcher 3 gibi oyunları sorunsuz şekilde oynuyorum ama biraz daha yükseltmek istiyorum. Sistemim şu şekilde:
  • Anakart: MSI H110 Pro VD (Tam modeli böyle bir şeydi)
  • İşlemci: i3 6100
  • RAM: 8 GB HyperX 2133 MHz
  • Ekran kartı: MSI GTX 960 4 GB
Sistemim böyle. İlk olarak benim aklımda işlemci ile RAM takviyesi yapmak geçiyor. İşlemci olarak sizce hangi modeli almaliyim? RAM olarak da 8 GB daha almayi planliyorum. Sizin de önerilerinizi almak istiyorum. Bütçem 1.500 TL'ye kadar olabilir şu anlık. Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart, RAM ve işlemci üçlüsünü satıp, daha güncel bileşenler alınabilir.

İşlemci olarak I7 modellerine bakabilirsin, 7700-6700 modelleri gibi. Bu modellerin fiyatları da epey pahalı olmuş durumda. Coffee Lake ve Ryzen serisi işlemcilere geçmeni öneririm. GTX 960 hala yeterli bir model, sana yetiyorsa değiştirme.

Ben anakartı değiştirmeyip işlemci ve ram takviyesi yapsam performansta artma olmaz mı ? İşlemci olarak da ne önerirsiniz. Benim aklımda i5 8400 var. Sizler ne önerirsiniz. 8 gb RAM de alsam nasıl olur?

Ben anakartı değiştirmeyip işlemci ve ram takviyesi yapsam performansta artma olmaz mı ? İşlemci olarak da ne önerirsiniz. Benim aklımda i5 8400 var. Sizler ne önerirsiniz. 8 gb RAM de alsam nasıl olur?
Artar tabi.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ama çok büyük fark yaratmaz PUBG'de ortalama 10 fps daha fazla almış.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı