i3 6100 ve GTX 960 sistem yükte restart atma sorunu

murat_ucar

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Arkadaşlar bilgisayarım oyun oynarken restart atıyor. Restartın belirli bir zamanı yok ama. Olay görüntüleyiciyi açtığımda ise kernel power 41 diye bir hata veriyor. Güç kaynağından diye düşünmeye başlamıştım ki ben ekran kartına yük binince cızırtı sesi geldiğini fark ettim. Ekran kartına yük bindiğinde restart atıyor. GPU stress testine soktuğumda bi süre sonra restart atıyor. Hem GPU hem CPU stres testi açtığımda ise direk restart atıyor. Sadece CPU'yu teste soktuğumda restart atma problemi yok. Sorun ne olabilir?
  • i3 6100 3.7 GHz
  • MSİ GTX 960 Gaming 2G
  • MSİ B150M Bazooka
  • Kingston Fury 2133 DDR4 2*8
  • Samsung 750 EVO SSD 250 GB
  • Seagate Barracuda 1 TB
  • Corsair VS 450
  • Windows 10 orijinal ve güncel, BIOS güncel, ekran kartı sürücüsü güncel, sistem yaklaşık 15 aylık.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartınımı güç kaynağınımı. Garantisi olması lazım 2 yıl olmadı çünkü.
Ekran kartından bahsediyorum ama yakın güç tüketimi olan başka bir kart ile test edersen sorunun tam olarak nerede olduğu anlaşılır. Veya tam tersi olarak başka bir PSU ile test et sistemi bu şekilde sorun hangisindeyse garantiye verirsin.

Ekran kartından bahsediyorum ama yakın güç tüketimi olan başka bir kart ile test edersen sorunun tam olarak nerede olduğu anlaşılır. Veya tam tersi olarak başka bir PSU ile test et sistemi bu şekilde sorun hangisindeyse garantiye verirsin.
Başka PSU da alabileceğim kimse yokki. Ekran kartından cızırtı sesi gelmesi beni şüphelendirdi.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı