İ3 6100 vs A10 7890K

neeoon

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba arkadaşlar size bir konu hakkında danışmak istiyorum. Bu konu i3 6100 işlemci mi yoksa A10 7890K işlemci mi daha iyi bunu öğrenmek istiyorum. Bunu istememin nedeni bir sistem toplamak uzere siparis verdim ve adam i3 işlemcilerin eskidigini ve APU'nun daha avantajlı olduğunu söyledi. Hangi işlemci daha iyi ? Ve APU sisteme i3 sisteme ekledigimiz gibi bir ekran kartı eklersek hangi işlemci daha fazla iş görür ? Sorum buydu simdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
i3 işlemcilerin eskidiği falan yok. Gidip ilk nesil i3 takarsa eski olur tabi. Dual graphics yapmayacaksan i3 6100 al. İşlem gücü çok daha yüksek.

6. Nesil i3 'ler çıkıyor şuan kimden aldıysanız o bilgiyi pek bu konuda bilgili değilmiş gibi geldi bana.Konuya gelirsek apu işlemciler ekran kartı için bütçe ayıramayanlara düşünülmüş cep dostu işlemciler olarak karşımıza çıkıyor.Ekran kartı almayı düşünüyorsanız apu değil i3 veya amd fx serisi tercih etmelisiniz
A10 7890K 550 lira şuan içinde r7 250 e denk bir grafik modülü bulunuyor.Orta seviyede oyun için yeterli ancak ilerisi için dual graphics gerekli olacak.İşlemci olarak i3 ler daha önde ama bütçeyi arttırmanız gerekir veya amd işlemcilerle ekran kartına daha fazla bütçe ayırmanız mümkün olabilir.

Arkadaşım intel i3 6100 işlemcinin içinde HD530 ekran kartı var. 7890k'nın apusuyla kapışacak seviyede performans gösteriyor. Gta5'i ekran kartsız 30-35 fpsde oynarsın. Hem sistemin güncel olur hem upgrade edilebilir olur.

Kusura bakmayin arkadaslar cevap yazamadim cunku noktadan sonra boslugu unutmusum :D Herneyse a10 7890 islemci mi daha iyi yoksa i3 6100 mü? Ekran karti olarak deil yani a10 lu bir sisteme ekran karti ekledigimde i3 olan sistemden daha iyi olur mu?

Birbirine denk işlemciler sayılır sadece işlemci olarak düşünürsek.Ama ileri teknoloji olarak ve çok az da performans olarak i3 6100 almanız daha iyi olacaktır.A10 un artısıda wraith soğutucu ile geliyor olması.

Yani siz diyosunuz ki a10 a sonradan eklenecek ekran karti i3 kadar performans vermez dogrumudur tabi takilan ekran kartlari ayni olursa

Eğer i3 ile iyi bir ekran kartı kullanacaksanız APU'dan geri kalır hiçbir yanı olmayacaktır. Ancak eğer ki APU ile Dual Graphics yapacağınız ekran kartını i3 sistemde kullanacaksanız, i3 sistemde Dual Graphics'li APU'dan daha az performans alırsınız doğal olarak. Ancak önerim DDR4 bir sistem olacaktır.

Ben adama 1700 1500 tl arasi bi butce verdim o bana apunun daha avantajli oldugunu ve i3 lerden daha iyi oldugunu soyledi ustelik 1 aydir bekliyorum bunu sistem geldiginde gorecegim yardimlariniz icin teşekkürler .

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı