İ3 6100 vs i5 4590

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Salih.amel

Hectopat
Daha fazla  
Selamun aleyküm.
Arkadaşlar yeni sistem toplamayı düşünüyorum.
Kafamı karıştıran bir iki nokta var yardımınızı bekliyorum.
Oyun odaklı bir sistem olacak oyun dediysem en fazla GTA V oynarım öyle fps takıntım falan yoktur, akıcı oynatsın yeter. Sizce i5 4590 üstene mi yoksa i3 6100 üstene mi sistem kurmalıyım ? 6.nesil güzel de dediğim gibi takıntılarım yoktur kasmadan oynatsın yeter. Bütce de 2.500 TL civarı ama illa 2.500 olmasın 1800 olsa da tavsiye verin, ne kadar az ödersem o kadar iyi. Ama şöyle bir 5/6 sene götürsün beni.
Bu arada monitör dahil değil şimdiden teşekkürler.

Şimdiden teşekkürler

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış bilgilendirme
Şunu söylemeliyim ki; i5 6500k bile seni 5-6 sene götürmez. Sen i3 6100 ile 1 sene bile götüreceğini sanmıyorum. Benim bildigim böyle ama @Recep Baltaş ve @Ali Güngör'den yardım alırsan daha iyi olur.

Şunu söylemeliyim ki; i5 6500k bile seni 5-6 sene götürmez.
Neden götürmesin? Core 2 Quad işlemciler hala aktif kullanılmakta, herhangi bir sorun da çıkartmamakta.

Her iki işlemcide baya kaliteli ve ileriye yatırımlıdır istediğinizi alabilirsiniz :)

Şunu söylemeliyim ki; i5 6500k bile seni 5-6 sene götürmez. Sen i3 6100 ile 1 sene bile götüreceğini sanmıyorum. Benim bildigim böyle ama @Recep Baltaş ve @Ali Güngör'den yardım alırsan daha iyi olur.
İ5 6500k diye bir işlemci mi var ? İnsanlara yanlış bilgi vermeye utanmıyor musun ? İ3 6100 1 sene götürmezmiş külliyen yalan.

Neye göre böyle bir kanıya variyosun ?
Herhangi bir araştırman var mı ?
Bir kere İ5 6500k diye bir işlemci yok. Yanlış anlama ama bu tarz konular araştırma gerektirir. Sadece düşünceyle olmuyor maalesef. Herkesin 5 sene sonra 1500-1600 TL lik işlemci alması gerektiğini düsunmuyorum. İlla uygun çözümler ortaya çıkacaktır.

O ikisi arasında kesinlikle i5 4590 almalısın. Ama Skylake i5 alabiliyorsan al. Ama Skylake da olsa i3 almanı tavsiye etmem. Özellikle GTA 5'te fps düşmeleri yaşayabilirsin.

İ5 4590 alabiliyorsan İ5 Skylake işlemciye de paran yeter. İ5 Skylake işlemci alamazsan da İ5 4590 yerine İ3 6100 almanı tavsiye etmem. Eğer ben İ3 6100 alacam ilerde de işlemci mi değiştirecem diyorsan o zaman tercih edebilirsin. İ3 6100 gayet güçlü bir işlemci. İ3 işlemci 1 yıl sonra yetmeyecek gibi bir saçmalıkta yok, sen İ3 6100 alsan da 4-5 yıl boyunca bilgisayarı kullanmaya devam edersin hatta o zamandan sonra eğer bilgisayarı sadece internete girmek amacıyla da kullanmaya başlarsan bu süre çok daha uzun bir sürece yansır. İşlemci kolay bozulmaz, merak etmeyin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı