i3 6100 vs i5 6400 vs i5 6500

cemalbalcik

Megapat
Daha fazla  
Merhaba, yaklaşık 1 haftadır gerek konu açarak, gerek okuyarak, gerekse Youtube üzerindeki oyun FPS testlerine bakarak bir karar vermeye çalışıyorum fakat bu testler beni çok yanıltıyor. Örnekler vererek açıklamaya çalışayım.

Örneğin bu videoda işlemcilerin performanslarını pentium'dan i7'ye kadar sıralamışlar ve bütün oyunlarda neredeyse hiç fps farkı yok.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoda ise her oyunda neredeyse 5-10 FPS fark gösteriyor, ki bazen bu fark 15 FPS'ye kadar çıkmış.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aranızda çok işlemci değiştiren, ya da çeşitli işlemciler kullanmış olan varsa yardımcı olabileceğini düşündüm. İşlemciler FPS'yi ne derecede etkiliyor? 6100'ün şu anki fiyatı 430TL civarı, i5 6500'ün ise 780TL civarı. Aradaki 350TL'lik fark bir tane daha i3 işlemci ediyor neredeyse, gelecek için yatırım yapmaya değer mi, yoksa aradaki fark bende kalsın, ileride üstüne ekleyip daha iyi bir işlemci mi alayım? Tabi soket değişirse bir de anakart masrafı olacak ama olsun o kadar :) GTX 950 ekran kartım var, onu da yazayım :)

Fazla uzattım sanırım, 05.45'te yazıyorum bu mesajı, 15.00 gibi almış olacağım işlemciyi nasip olursa, yardımcı olacaklara teşekkürler şimdiden :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum İ3 6100 alabilirsin. 5 FPS civarı fark olur. Ekran kartına yatırım yapmak daha iyi olur. R9 380 alabilirsin o farkla. İ3 6100 Nvidia tarafında GTX 960'a, AMD tarafında R9 380X'e kadar darboğaz yapmaz. Ekran kartına yatırım yapman sistemi daha uzun ömürlü yapar. İ7 2400 kullanan var forumda hala. O işlemci bile hala yeterli oluyor. Ekran kartı ömrü daha çabuk azalan bir bileşen.

Dostum bütçe sıkıntın yoksa i5 6500 almanı öneririm veya i5 6402p neden diceksin çünkü i3 6100 alırsan ilerde yükseltme yaparken sıkıntı çıkarır darboğaz gibi sıkıntılar yaşarsın ilerde yükseltme yaparsan bence 6402p alıp hem ileriye yatırım hem performans yatırımı yaparsın..Üstteki videoda ayarları sona çekip bütün gücü ekran kartına dayadığı için o yüzlen bi fark gözükmüyor.Ama yine senin kararın i3 6100 alsanda 2 yıl sıkıntı yaşamassın.

Aslında kendin sıralamışsın zaten. Soldan sağa doğru paranın yettiği kadar alabilirsin. Sakın gereksiz diye düşünme! :)
İ3 6100 - İ5 6400 - İ5 6500
Tercihim: İ5 6500 ileride upgrade yaparken zorlanmassın.

GT-I8200Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

En alttaki test skueztech'in testi onda yanlış değilsem 980ti kullanıyorlar, o yüzden i3 felan darboğaz oluyor ve ekran kartının tam performansını alamıyorsun.Seçtiğin ekran kartı ne kadar güçlüyse o gücü kaldırabilecek işlemci alsan daha iyi olur.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı