iRacing için triple monitör için GPU tavsiyesi

Bütçe
22000

GhostWarriorTR

Hectopat
Daha fazla  
Yeni bir PC toplayacağım. Simracing (çoğunlukla iRacing ve Assetto Corsa compatizione) için 1080p triple monitör setup kurmayı düşünüyorum ama hangi ekran kartını seçeceğimi bilemedim.
İşlemci olarak Intel i7-12700KF düşünüyorum. Aklımda GPU olarak ilk başta 4060 Ti 16 GB vardı fakat yabancı forumlarda yetersiz olacağını duydum. 4070 ise bütçemi biraz zorluyor. 4070 üç tane monitörü sürebilir mi yoksa gereksiz bir seçim mi öğrenmek isterim.

kısa vadede 4060 Ti seni rahat rahat götürür ama uzun vadede bant genişliği dar olduğu için FPS ve darboğaz sorunları yaşayabilirsin eğer bütçeyi çok az arttırırsan AMD Radeon RX 6800 ya da RTX 3080 Ti bakabilirsin ancak DLSS 3 bildiğim kadarıyla yok 3000 serisinde.

Eğer DLSS sizin için çok önemli değilse 3080 Ti en iyisi olacaktır 4060 Ti'a göre.

Ama bütçeyi 5-6k aşabiliir eğer bütçe çok önemliyse düz 3080'lere bakabilirsin yaklaşık aynı fiyatlarda olması lazım.

4060 Ti parasına 9060XT alınabilir.

Evet eğer AMD kullanmak istersen senin için en iyisi bu olabilir ama Türkiye'de stoklara geldi mi bilmiyorum bakmak lazım.

Ama bütçeyi 5-6k aşabiliir eğer bütçe çok önemliyse düz 3080'lere bakabilirsin yaklaşık aynı fiyatlarda olması lazım.

Evet eğer AMD kullanmak istersen senin için en iyisi bu olabilir ama Türkiye'de stoklara geldi mi bilmiyorum bakmak lazım.

Bazı modeller satışta bazıları 18'inden sonra gönderilecek firma modellerine göre değişiyor.

Hocam 128 bit az gelmez mi? Bilmediğimden soruyorum. Bir de sanki bu kart çıktığında DLSS'siz çok düşük FPS veriyor diyorlardı. DLSS pek kullanmak istemem açıkçası FPS arttırmak için. Native olarak sürse benim için daha iyi olur.

Bir şey olmaz 4060 Ti'dan daha mantıklı kart fiyat farkıda çok yok.

4060tida 128 bit ona bakarsan

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı