Elimde i5 2400 var 3-4 yıllık bilgisayarımdan kalan. 1155 soket yanlış bilmiyorsam fakat güncel skylake işlemciler 1151 soket. Anakartı 1155'e uygun alsam geleceğe yönelik olur mu?
Genel olarak cs go ve birkaç online oyun oynuyorum. Bana eksisi olur mu ?
Bence elinizdeki işlemci gayet iyi, bir süre daha sizi çok rahatlıkla idare eder diye düşünüyorum. Hiç güncel işlemci, anakart falan alayım demeden o işlemci ile sistem yükseltme yoluna başvurup keyfinize bakınız.
i3 6100 biraz daha performanslı ama elinde i5 2400 varken almaya değmez bence. Güzel bir anakartla daha çok uzun zaman götürecektir. Şu anakartı alabilirsin. Hem LGA1151 ler kadar pahalı değil. Gigabyte H61M-S2PV VGA+SATA+LPT+DVI DDR3 Anakart
Geçen sene Lga 2011-v3 çıktı ilerde 6. nesil ișlemci alınınca aynı anakarta takılabileceğini söylemiști İntel. Peki sonuç hüsran nedeni ani fikir değișimi. İşlemci yoruluyorsa. Sistemi i5 6500 așağı alma derim. Yok yazın Amd'nin Zen işlemcileri çıkacak onları bekleyim. Diyosan bence hiç bekleme Amd zen beklersin çıkar. Bir bakarsın İntel 7. Nesil ișlemci çıkarmayı planlıyor. Sonuç elindeki ișlemciyi Șahsen ben kullan derim. Yok yeni alıcam ișlemciyi çöpe atıcam diyosan israf olur. Ram ve Ekran kartını yükselt ve keyfine bak.
Eğer yükseltme yaparsan bu parçaları tavsiye ederim. Eğer bu parçaları alırsan yeni oyunlarda 1080p de yaklașık orta ve üst ayarlarda 2 sene rahatlıkla oynayabilirsin. Online oyun oynucaksan rahatlıkla 5 sene götürür . Bütçene göre ayarlabilirsin.
Elindeki işlemciyi ya satın yada ona uygun mimari anakart alıp bir süre kullandıktan sonra o soketin daha güçlü işlemcileriyle değiştirin. O soket eski olsada öyle hemen yok olacak durumda değil i7 3770K'ya kadar yolun var.
Anladım, satmak daha mantıklı geliyor bana sürekli upgrade ile uğraşmak istemem bi kere yaparım uzun süre idare etsin isterim. İşlemciyi tek başına satarsam bilgisayarda para edicek bileşen kalmıyor zaten. Komple bu sistem kaça gider sizin tahmininize göre ? Casper 18" monitör dahil