i3 7100 + B150 vs i3 7100 + H110 Sistem

jailor_jailor

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. 2 farklı sistem tercihini aşağıdaki ekte gösterdim. Yorumlarınızı alabilir miyim? F/P durumuna göre iki sistem arasında ki farkları söyler misiniz? Bunlara ek olarak;

• İleride işlemci, RAM yükseltmesi yapmayı düşünüyorum bunun için PSU seçimim nasıl olmalıdır ?
  • Hangi anakart seçimi yükseltmek için uygundur (Ek olarak önerilerinizi görmek isterim )
  • HDD sizce nasıl ?
gf.png

Son düzenleyen: Moderatör:
İleride RAM yükseltmesi yapman için sana gerekli olacak şey RAM slotundan başka birşey değil o yüzden anakart seçimi bu noktada önemli değil. Ancak işlemci+ekran kartı+diğer bileşenler arasında yeterli güç kaynağıyla beraber düzeni korumak için anakart önemli.

İleride işlemci yükseltmesi için B250 yonga setine sahip (örneğin; B250M Bazooka gibi) 4 RAM slotu bulunan ve içindeki diğer kontrolcüler sayesinde ilerde yapacağınız güncelleştirmeler için daha büyük destek sağlar.

PSU seçimi şuan için yeterli, ancak ileride çok yüksek güç tüketimi yapan işlemci veya ekran kartı ile değiştirdiğiniz de dikkat etmeniz gereken bir nokta. 600 W küçük bir değer değil, ancak 500 W ileride sıkıntı yaşatabilir.

Benim size önerim içerisinde hazır PSU bulunan bir kasa değil, kendi istediğiniz bir PSU (mümkünse kabloları de-monte olabilen modüler bir PSU ) ve sadece görselliğe hitap etmesine rağmen milyarlar dökülen bir kasa değilde, parçaları içersinde düzgünce toplayabilecek ucuz bir kasa iskeleti tercih etmeniz.

HDD piyasadaki tartışmasız en popüler en yeterli HDD. Ancak sistemlerinizde imkanınız varsa ilk etapta başka noktalardan fiyatı düşürüp, ufak boyutlu da olsa bir adet SSD bulundurmanız.

:)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı