i3-7100 RX 580 sistem performansı düştü

forcios1

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. Yakın bir zaman da Valorant gelen güncellemler yaptım oyun içerisine girdikten sonra kasma problemi yaşıyordum. Birçok şey denedim olmadı neyse dedim ama kısa süre sonra bu kasma problemi bilgisayar üzerin de görmeye başladım. Bilgisayarın gittikce yavaşladığını görüyorum sizce nedeni nedir? Bilgisayarımın yeni değil eski olduğunu biliyorum ama bu donmanın uzun süre yokken aniden ortaya çıkması garip oldu.

İşlemci Intel(R) Core(tm) i3-7100 CPU @ 3.90GHz 3.90 GHz.
Takılı RAM 16,0 GB.
Sistem türü 64 Bit işletim sistemi, X64 tabanlı işlemci.
Ekran kartı AMD RX 580 (8 GB)

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorunun kaynağı kullandığın SSd

Depolama alanı dolmuş olabilir, eskidiği için bozulmuş olabilir, yazılımsal hata olabilir windowsta.

Ssd kullanmıyorsan zaten konu açmana bile gerek yok yeni ve kaliteli bir Ssd işini çözer. Samsung markası öneririm.

SSD sağlığını kontrol ettiğim de %100 gösteriyor ve ayrıyeten dosyalar için çok yer var.
Sistemde takılma oluyor mu ? Oyun oynamasan bile

Markası nedir?

İ3 7100 güçsüz bir işlemci darboğaz yapıyor olabilir.

i3 7100 güçsüz bir işlemci darboğaz yapıyor olabilir.

Valorant için yeterli. Normal Windows'ta kastığını söylüyor arkadaş. Sorun işlemcide değil.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu ayarları yaptıktan sonra valoranta gir 10 dakika oyna ve ekran görüntüsü alıp paylaş sıcaklıklarda anormallik varmı bakalım. Eğer sıcaklıklarda sorun yoksa Ssd değişecek.

Son zamanlarda Valorant'ta çoğu kişinin bu konuda şikayetçi olduğunu görüyorum belki sorun genel olabilir.

AMD kendi uygulamasından sıcaklık değerleri kontrol edebiliyorum ve oyun içerisin de 50 görürüken oyun harici tarayıcı da 40 derece falan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…