i3 7100 Sistem 8 GB RAM'i görmüyor

holier

Hectopat
Daha fazla  
Herkese selam. Benzer konulara çokça göz gezdirdim fakat bir çözüme ulaşamadım. Dört sene önce bir bilgisayar almıştım ve geçen hafta RAM takviyesi yapma kararı aldım. Sistem özelliklerim:
MSI H110M Pro-VD anakart
G.Skill Aegis 2133MHz 8 GB RAM CL15 DDR4
MSI GTX 1050 Ti 4 GB
Intel i3 7100 4 çekirdek işlemci

Yeni RAM için epey bir araştırma yaptım, sistemimde hâlihazırda olan RAM'in aynısını bulmaya çalıştım ama her yerde stokta olmadığını gördüm. Arkadaşlarıma sorduğumda MHz değerinin farklı olmasının bir sıkıntı çıkarmayacağını söylediler ve https://www.itopya.com/gskill-8gb-ripjaws-v-siyah-ddr4-3200mhz-cl16-single-kit-ram/ bu RAM'i satın aldım. Kargom elime ulaştı. Yeni aldığım RAM'i tek başına sisteme taktığımda bilgisayarı açtı hiçbir sorun oluşmadı. Daha sonrasında bilgisayarı kapatıp eski RAM'imi taktım. Daha sonrasında bilgisayarımı açtım ve DxDiag ekranına geldiğimde yalnızca 8 GB RAM olduğunu gördüm. Çeşitli videolara ve konulara baktığımda bir çözüme ulaşamadım. Sorun neden kaynaklı oluyor olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese selam. Benzer konulara çokça göz gezdirdim fakat bir çözüme ulaşamadım. Dört sene önce bir bilgisayar almıştım ve geçen hafta RAM takviyesi yapma kararı aldım. Sistem özelliklerim:
MSI H110M Pro-VD anakart
G.Skill Aegis 2133MHz 8 GB RAM CL15 DDR4
MSI GTX 1050 Ti 4 GB
Intel i3 7100 4 çekirdek işlemci

Yeni RAM için epey bir araştırma yaptım, sistemimde hâlihazırda olan RAM'in aynısını bulmaya çalıştım ama her yerde stokta olmadığını gördüm. Arkadaşlarıma sorduğumda MHz değerinin farklı olmasının bir sıkıntı çıkarmayacağını söylediler ve https://www.itopya.com/gskill-8gb-ripjaws-v-siyah-ddr4-3200mhz-cl16-single-kit-ram/ bu RAM'i satın aldım. Kargom elime ulaştı. Yeni aldığım RAM'i tek başına sisteme taktığımda bilgisayarı açtı hiçbir sorun oluşmadı. Daha sonrasında bilgisayarı kapatıp eski RAM'imi taktım. Daha sonrasında bilgisayarımı açtım ve DxDiag ekranına geldiğimde yalnızca 8 GB RAM olduğunu gördüm. Çeşitli videolara ve konulara baktığımda bir çözüme ulaşamadım. Sorun neden kaynaklı oluyor olabilir?
Anakartınız 2133 MHz destekliyor sizin aldığınız ise 3200 MHz burada arkadaşınıza ne deseniz az kalır.

Öbür slota takıp tek tek dener misin bir de, slotta arıza olabilir. Ayrıca RAM’leri beraber taktığın zaman BIOS’ta gözüküyor mu?

Öbür slota takıp tek tek dener misin bir de, slotta arıza olabilir. Ayrıca RAM’leri beraber taktığın zaman BIOS’ta gözüküyor mu?
Slotta bir arıza olduğunu sanmıyorum, eksi ramimle sürekli dram hatası alıyordum. Tak çıkar yaparak sorunu çözüyordum. BIOS'u epey bir kurcaladım ama göremedim.
RAM'lerin CL değerleri farklı asla bu RAM'leri beraber çalıştıramazsınız vakit geçmeden iade edin.
İade talebini şimdi oluşturdum cevap bekliyorum. Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı