i3 7100 Sistem Donuyor ve Kasıyor

Murat14

Decapat
Yer
Türkiye
i3 7100 4 GB RAM 2 GB ekran kartı 500 GB HDD sıstemim var. Windows 10 Enterprise lisanslı sürüm yüklü ama hafif kasma ve zorlanmalar oluyor.

Bilgisayarım oyun bilgisayır değil bilgisayarımda oyun oynamamama rağmen Google, bilgisayarım menüsü açarken filan masaüstü programlarında bile tatlı bir kasma var. Donmada vardı ayarlardan performansı en iyi şekilde ayarla filan yaptım erkan kartı ayarlarını sona dayadım en sonda çalışıyor şimdi serileşti gibi biraz rahatladı.

Ama yine de hissediyorum RAM'i yükseltsem kasmayı alır mıyım? 16 GB takıp toplamda 20 yapsam ya da 8 GB taksam 16 yeter mi? Bana temiz bir format atım daha yeni.

Merhabalar, kasma sebebi HDD ile alakalı olabilir. HD Tune indirip HDD sağlığına bakabilirsiniz. İşlemciniz 2 çekirdekli bile olsa eski değil, Google'ı akıcı bir şekilde açmalı. 4 GB RAM sıkıntı çıkarıyor olabilir eger çok seçme açıyorsanız, bu sistem için 4 yada 8 GB RAM ekleyebilirsiniz, 20 GB RAM yapmaya gerek yok, fantezi olacaktır o kadar RAM sadece.

4GB RAM ve SSD takviyesi yapmanızı öneriyorum. Gözle görülür şekilde fark olacaktır.
ssd değilde ram olabilir çünkü ram'le işlemci birlikte çalışıp bilgi alışverişi yaparlar ram aynı zamanda kendi gb üzerinden sistem dosyalarınada yer ayırıyor bide bizim işlemlerimize maruz kalınca yetersiz kalıp işlemciye yetişemediğinden işlemci kendisine takviye olarak hdd yi kullanmaya başlar buda otomatikmen kasma yapıyor yani ram'i yükselttiğimde sorun çözülmüş olur diye düşünüyorm çünkü işlemci kendine yeteri kadar ram bulduğunda hdd nin takviyesine gerek kalmıyacağı için birdaha kasma olmaz diye düşünüyorum yanlış düşünüyorsam uyarın arkadaşlar sizcede böyle değilmi

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı