i3 7100 Sistemi yükseltme önerisi

Buytoz1234

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba öncelikle herkese iyi sosyaller.
Yaklaşık 4 sene önce topladığım sistemi artık yükseltme vakti geldi ve sistem toplama konusunda pek bilgili değilim yardımlarınıza ihtiyacım var.

Sistemim:
Anakart: GA-H110M-2S
İşlemci: i3 7100 3.9 GHz.
RAM: 2x4 8 GB 2400 MHz HyperX Fury.
Ekran kartı: ASUS RX570 4 GB.
PSU: Sharkoon SHP650V2 +80

5000 TL bütçem var, kullandığım kasa hava akışı olmayan idareten alıp 4 sene kullandığım kasa ve değişmesi gerekiyor. Bu bütçe kasa, anakart ve işlemci için ayırılmıştır. Anakart, kasa ve işlemci önerilerinize açığım.

Son düzenleme:
Yaklaşık 4 sene önce topladığım sistemi artık yükseltme vakti geldi ve sistem toplama konusunda pek bilgili değilim yardımlarınıza ihtiyacım var.

Sistemim:

5000 TL bütçem var, kullandığım kasa hava akışı olmayan idareten alıp 4 sene kullandığım kasa ve değişmesi gerekiyor. Bu bütçe içerisinde kasa, anakart ve işlemciden başlamayı düşünüyorum. Anakart, kasa ve işlemci önerilerinize açığım.

İşlemci olarak R5 3600 veya R5 5000 serisinden olabilir.

Sistemim:

5000 TL bütçem var, kullandığım kasa hava akışı olmayan idareten alıp 4 sene kullandığım kasa ve değişmesi gerekiyor. Bu bütçe içerisinde kasa, anakart ve işlemciden başlamayı düşünüyorum. Anakart, kasa ve işlemci önerilerinize açığım.

2x8 16 GB RAM yapılabilir bunun yanında anakart değiştirilmeli ve işlemci.

merhaba 5k sistem toplayacaksınız anladığım kadarıyla 5k sistem şu an türkiye için biraz komik bir rakam yanlış anlaşılmasın ekonomi çok kötü ü yüzden diyorum bence kasanız sağlamsa kasa kalsın çünkü türkiyede 5k ya sizin şu anki sistem kadar bile bir sistem kuramazsınız zaten. o yüzden bence eğer boşta ram slotu varsa ramini 32 yap yoksa daha iyi bir anakarta geçiş yap
ekran kartına gelicek olursak bence şu an çok iyi bu sistem için yada anakartı değiştirip i5 alabilirsin karar senin.

merhaba 5k sistem toplayacaksınız anladığım kadarıyla 5k sistem şu an türkiye için biraz komik bir rakam yanlış anlaşılmasın ekonomi çok kötü ü yüzden diyorum bence kasanız sağlamsa kasa kalsın çünkü türkiyede 5k ya sizin şu anki sistem kadar bile bir sistem kuramazsınız zaten. o yüzden bence eğer boşta ram slotu varsa ramini 32 yap yoksa daha iyi bir anakarta geçiş yap
ekran kartına gelicek olursak bence şu an çok iyi bu sistem için yada anakartı değiştirip i5 alabilirsin karar senin.
Amacım şuan için sadece kasa, anakart ve işlemci değiştirmek ekran kartından gayet memnunum. 5k bütçe sadece bu 3 parça için.

Kasa:

Anakart:

İşlemci:

Anakartı özellikle 4 RAM slotlu bir B660 seçtim. Hem 2666 MHz RAM'leri OC ile 3000MHz civarına çıkarabilmen için hem de 8 GB artık pek yeterli olmadığı için gelecekte 2x4 GB RAM eklemesi yapman için çok iyi bir seçim. Bütçe olsaydı 2x4 GB RAM eklerdim ama bence yine de bütçeyi aşıp eklemelisin.

@The Ruh hastasi sizi düşündüren nedir?

Son düzenleme:
Kasa:

Anakart:

İşlemci:

Anakartı özellikle 4 RAM slotlu bir B660 seçtim. Hem 2666 MHz RAM'leri OC ile 3000MHz civarına çıkarabilmen için hem de 8 GB artık pek yeterli olmadığı için gelecekte 2x4 GB RAM eklemesi yapman için çok iyi bir seçim. Bütçe olsaydı 2x4 GB RAM eklerdim ama bence yine de bütçeyi aşıp eklemelisin.

@The Ruh hastasi sizi düşündüren nedir?
sh2 anakart, attığınız kasa ve r5 3600 işlemci alıp daha sonra 2x8 GB ram alsa nasıl olur sizce?
Açıkcası bütçemi 6500 tl ye kadar çıkararak bu yükseltmeleri yapmaya karar verdim gibi.

SH2 anakart, attığınız kasa ve R5 3600 işlemci alıp daha sonra 2x8 GB RAM alsa nasıl olur sizce?
Açıkçası bütçemi 6500 TL'ye kadar çıkararak bu yükseltmeleri yapmaya karar verdim gibi.

i3 12100F oyun olarak Ryzen 5 3600'den daha iyidir. Bütçeniz 6500 lira ise benim dediklerimi alıp yanına aşağıya bırakacağım linkteki RAM'den iki tane ekleyebilirsiniz. 4 kanal 3000 MHz RAM ile çalışan 12100F 3600'ü çok rahat geride bırakır.

Peki işlemci ve anakartınızı ne kadara satacaksınız?

Son düzenleme:
i3 12100F oyun olarak Ryzen 5 3600'den daha iyidir. Bütçeniz 6500 lira ise benim dediklerimi alıp yanına aşağıya bırakacağım linkteki RAM'den iki tane ekleyebilirsiniz. 4 kanal 3000 MHz RAM ile çalışan 12100F 3600'ü çok rahat geride bırakır.

Peki işlemci ve anakartınızı ne kadara satacaksınız?

Dediğiniz aklıma yattı işlemci konusu özellikle. İşlemci ve anakartımı ise henüz ne kadara satacağımı düşünmedim piyasaları ne onu bile bilmiyorum araştırıp öyle satarım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı