i3 7100 ve GTX 1050 Ti Darboğaz

belixb

Hectopat
Daha fazla  
Başlıkta da belirttiğim gibi i3 7100 model işlemci ve Asus markalı 1050 Ti ekran kartına sahibim. Son bir yıldır oyunlarda gerçekten kötü performans alıyordum pek önemsememiştim bugün bi benchmark değerlerine bakmak istedim. Dota 2 değerlerim en yüksek ayarlarda %40-50 arası GPU kullanımı ve %90 üzerinde CPU kullanımına sahipti.

İşlemcim ve ekran kartım normal şartlarda darboğaz yapmamalı diye biliyorum ama sanırım bu değerler darboğaz olduğunu gösteriyor çoğu oyunda ani fps düşüşleri vs. durumlar yaşıyorum. Tavsiyeleriniz, yorumlarınız nelerdir yeni bir işlemci mi almam gerekiyor? yoksa işlemcide bir bozulma mı söz konusu acaba? İnternette izlediğim oyun testleriyle benim oynadığım oyunlar arasında resmen uçurum var.

Başlıkta da belirttiğim gibi i3 7100 model işlemci ve ASUS markalı 1050 Ti ekran kartına sahibim. Son bir yıldır oyunlarda gerçekten kötü performans alıyordum pek önemsememiştim bugün bir Benchmark değerlerine bakmak istedim. DotA 2 değerlerim en yüksek ayarlarda %40-50 arası GPU kullanımı ve %90 üzerinde CPU kullanımına sahipti.

İşlemcim ve ekran kartım normal şartlarda darboğaz yapmamalı diye biliyorum ama sanırım bu değerler darboğaz olduğunu gösteriyor çoğu oyunda ani FPS düşüşleri vs. durumlar yaşıyorum. Tavsiyeleriniz, yorumlarınız nelerdir yeni bir işlemci mi almam gerekiyor? Yoksa işlemcide bir bozulma mı söz konusu acaba? İnternette izlediğim oyun testleriyle benim oynadığım oyunlar arasında resmen uçurum var.

Anladığım kadarı ile aldığınız değerler normal.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
.

Anladığım kadarı ile aldığınız değerler normal.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
.

CPU kullanımım %90 altına düşmüyor ve GPU %50 seviyesinin üstüne çıkmıyor bu videodakiyle çok zıt aslında

i3-7100'ün 1050 Ti'a darboğaz yapması imkansız. Sisteminizi tam olarak yazar mısınız?
Asus GeForce GTX1050Ti Expedition OC 4GB 128Bit
Aerocool VX Serisi 500W 38A@12V Aktif PFC Güç Kaynağı
G.Skill 8GB Aegis DDR4 2133mhz CL15
MSI B150M Gaming Pro 2133 Mhz 1151p mATX
Intel Core i3 7100 3.9 Ghz 3 MB 1151

Aynı işlemciyi Gtx 1060 ile kullanıyorum. Darboğaz yaşamıyorum.
Hocam sence işlemcimde bir arıza durumu falan söz konusu olabilir mi?

ASUS GeForce GTX1050 Ti Expedition OC 4 GB 128Bit.
Aerocool VX serisi 500W 38A@12V aktif PFC güç kaynağı.
G.Skill 8 GB Aegis DDR4 2133MHz CL15.
MSI B150M GAMING PRO 2133 MHz 1151P mATX.
Intel Core i3 7100 3.9 GHz 3 MB 1151

Hocam sence işlemcimde bir arıza durumu falan söz konusu olabilir mi?

İşlemcinin bir sorunu olabilir yoksa o işlemci darboğaz yapmaz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı