i3 7100 ve GTX 1050 Ti sistem yükseltme

gutla

Kilopat
Daha fazla  
  • ASRock H110M-DVS R3.0 Anakart 1151 soketli
  • Intel i3 7100 işlemci
  • Kingston HyperX Fury 8 GB 2133 MHz DDR4 RAM
  • MSI Nvidia GeForce GTX 1050 Ti Gaming 4G ekran kartı
  • 500W PSU
Bugün itibari ile Rage 2 oyununda yaşadığım işlemci problemim nedeniyle donanımsal değişiklik yapmak istiyorum. Benim işlemcim 2 çekirdekli olduğundan sorun yaratmaya başladı. Araştırdım Intel i5 7400 işlemci hem soket olarak hem de 4 çekirdekli olması ile uygun gibi görünüyor. Ama sorunuma çare olarak 1400 lira gibi bir para verip tekrar aynı sorunla karşılaşmak istemediğimden size sormak istedim. AMD Ryzen serisi gibi hem anakart hem de işlemci mi değiştireyim, yoksa dediğim gibi sadece işlemci değiştirip devam mı edeyim bu şekilde? Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

Oyun içi FPS değerlerinizi atar mısınız ona göre yardımcı olayım.

8 GB RAM yeni nesil oyunlar için pek de yeterli değildir ve RAGE 2 hali hazırda yeni çıkmış bir oyun olduğu için sistem gereksinimleri de artıyor.

RAGE 2 Sistem gereksinimleri:
  • ÖNERİLEN:
    • İşletim Sistemi: Win7, 8.1, or 10 (64-Bit versions)
    • İşlemci: Intel Core i7-4770 or AMD Ryzen 5 1600X
    • Bellek: 8 GB RAM
    • Ekran Kartı: Nvidia GTX 1070 8GB or AMD Vega 56 8GB
    • Depolama: 50 GB kullanılabilir alan

Sizin dediğiniz önerilen sistem için tekrardan PC toplamam gerekir neredeyse. Benim sormak istediğim en uygun fiyata düşük veya orta ayarlarda akıcı bir şekilde oynamaktı. Şu an PUBG de 40-60 arası değişken FPS, Rocket League de 110-120 FPS gibi değerler alıyorum. Zaten oyun oyun fark ediyor FPS değerleri CS GO da yüksek alırken Homefront The Revolution oyununda düşük fps alıyorum. Ama aldığım düşük FPS çok fazla oynamama etki etmiyor. Metro Exodus yüklemiştim daha önce FPS drop yemekten adım başı silmiştim. Benim sormak istediğim en az bütçe ile durumu nasıl kurtarabilirim. Tekrardan teşekkürler.

Bütçenizi söyleyin ona göre yardımcı olalım, i3 7100 işlemcisini satabilirseniz çok iyi olur. Açık konuşmak gerekirse bence i3 7100 pek yeterli değil 1050ti'de yeni oyunlar için eh işte diyebileceğimiz ekran kartı.

Dolar dolasıyla malasef ki i5 7400 önerebilirim. Haziranı beklerseniz fiyatlar düşecektir eğer dolar ters hareket yapmazsa ise. :D Arkadaşım da aynı sisteme sahipti bunu önermiştim, satın aldı ve kullanıyor memnun.

Ryzen 5 1600x ve B350M ikisi 1600 gibi bir fiyata alınabiliyor şu an öyle yapmak daha mı mantıklı olur yoksa sadece i5 7400 almak mı peki?

Eğer anakart değişikliği yapmazsanız 7. nesil üstü işlemci takamazsınız. Bu da fiyat performans olarak kötü ürün almanıza yol açar. i5 9400-F 1200 TL civarlarında bulunabiliyor ama i5 7400 1300-1400 TL civarlarında. Yani ya ikinci el 7. nesil işlemci alın ya da anakartla birlikte işlemci yükseltmesi yapın. Hatta direkt işlemci yükseltmesi yapmak yerine ekran kartı yükseltmesi yapın. Oyunları ekran kartı oynatır ve 1050 Ti günümüz için yetersiz. i3 7100 ile bir müddet daha idare edebilirsiniz.

Eğer anakart değişikliği yapmazsanız 7. nesil üstü işlemci takamazsınız. Bu da fiyat performans olarak kötü ürün almanıza yol açar. i5 9400-F 1200 TL civarlarında bulunabiliyor ama i5 7400 1300-1400 TL civarlarında. Yani ya ikinci el 7. nesil işlemci alın ya da anakartla birlikte işlemci yükseltmesi yapın. Hatta direkt işlemci yükseltmesi yapmak yerine ekran kartı yükseltmesi yapın. Oyunları ekran kartı oynatır ve 1050 Ti günümüz için yetersiz. i3 7100 ile bir müddet daha idare edebilirsiniz.
Peki sizin önereceğiniz ekran kartı var mı benim sistemim için?
Dolar dolasıyla malasef ki i5 7400 önerebilirim. Haziranı beklerseniz fiyatlar düşecektir eğer dolar ters hareket yapmazsa ise. :D Arkadaşım da aynı sisteme sahipti bunu önermiştim, satın aldı ve kullanıyor memnun.
Bakalım biraz daha araştırayım teşekkürler yardımınız için.

Peki sizin önereceğiniz ekran kartı var mı benim sistemim için?
Kesinlikle RX 570-RX 580 fiyat performans olarak oldukça iyi modeller. RX 570 Nitro+ kullanıyorum fiyatına göre gerçekten çok güzel. MSI, Asus gibi markalar daha pahalı olabiliyor. Bence onlara ekstra para vermeye gerek yok. Tabii satın aldığınız yerde önemli. Gidip Vatandan alırsanız yine gereksiz yere ekstra para vermiş olursunuz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı