i3 7100 ve GTX 1050 Ti sistemde Intel HD Graphics gözükmeme sorunu

Erman

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle sistem özelliklerimden başlayayım;
  • MSI B250M Mortar Arctic
  • İ3 7100
  • MSI GTX 1050Ti
  • 16GB 2400MHZ Ram
  • 250GB SSD
  • 1TB HDD 7200RPM
Sorunum şu;
Çift monitör kullanıyorum(Asus VP228H ikisi de 60Hz 1ms 1080p), ikisi de GTX 1050Ti'a bağlı. Bu performans düşüklüğüne sebep oluyor. Bunu engellemek için 1. monitörün görüntüsünü GTX 1050Ti'dan, ikinci monitörün görüntüsünü Intel'den alırım diye düşündüm.
İlk monitörü HDMI ile GTX 1050Ti'a bağladım. İkinci monitörü de DVI ile anakarta bağladım.
İlk monitör çalışıyor fakat ikinci monitöre görüntü gelmiyor.
Aygıt yöneticisinden Intel HD Graphics var mı diye baktığımda gözükmüyor.
Intel HD Graphics'in güncel driver'ını kurmayı denediğimde "Bu sistem , yazılımı yükleme gereksinimlerini karşılamıyor" diye bir hata alıyorum.
Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Harici ekran kartı varken dahili ekran kartı devreye girmez. Dahili ekran kartı devrede olmadığı için sürücüsünü de kuramazsınız. BIOS'ta iGPU veya Multi Monitor tarzında bir ayarı olması gerekiyor. Bunu açtığınızda kullanabilirsiniz anakarttan.
Bu ayar açıldıktan sonra sürücüyü kurabilirsiniz.

Ayrıca her iki monitör de ekran kartındayken performans düşmez. Oyun veya uygulama tek ekranda açıldığı sürece bir düşüş olmaz.
Harici ekran kartı varken dahili ekran kartı devreye girmez. Dahili ekran kartı devrede olmadığı için sürücüsünü de kuramazsınız. BIOS'ta iGPU veya Multi Monitor tarzında bir ayarı olması gerekiyor. Bunu açtığınızda kullanabilirsiniz anakarttan.
Bu ayar açıldıktan sonra sürücüyü kurabilirsiniz.

Ayrıca her iki monitör de ekran kartındayken performans düşmez. Oyun veya uygulama tek ekranda açıldığı sürece bir düşüş olmaz.

Çözüm
Teşekkür ederim sorunum çözüldü. Performans düşüklüğünden kastım 1. Monitörde oyun oynarken 2. Monitörde video açıyorum vb. bu durumlarda tek monitöre oranla 5 FPS'lik bir düşüş oluyor bazı oyunlarda.

Sorunun nasıl çözüldüğünü belirtirseniz sevinirim.
İkinci ekranda açacağınız her şeyi performansa etki edebilir. Zira aynı sistemde açılıyor. Video izleme de bir decode işlemi olduğu için CPU ve GPU kullanır.

Sorun sizin dediğinizi uygulayarak çözüldü.
BIOS'a girdim Advanced Settings ayarlarında Intel HD Graphics vardı ona tıkladım ve Multi GPU diye bir şey gördüm, onu enabled yaptım ve ayarları kaydettim. PC açılınca HD Graphics driverlerını yükledim ve 2. ekrana görüntü geldi. Nvidia denetim masasından baktım GTX 1050Ti tek bir ekrana görüntü veriyor, aynı şekilde Intel'in denetim masasında da tek bir ekrana görüntü verdiği gözüküyordu HD Graphics'in.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…