i3 7100 ve RX 570 darboğazını nasıl giderebilirim?

MelihQ

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Dün 1050 Ti ekran kartımı ikinci el satıp, Vatan Bilgisayar'dan 480 lira daha ekleyip MSI RX570 GAMING Armor 4G modelini satın aldım. Ne kadar doğru bir hamleydi bilmiyorum. Oyunlarda CPU kullanımım + %90 iken GPU kullanımım sürekli değişkenlik gösteriyor. %99 ile %30 civarında. Apex Legends'de 150 FPS'ye kadar yükselip 50 FPS'ye kadar indiğide oluyor örneğin.

Şu an için 8 GB RAM bulunmakta sistemimde, çarşamba günü İtopya'dan söylediğim 8 GB'lık RAM'de yarın büyük ihtimal gelecek. Toplamda 16 GB RAM olacak sistemimde. Sizce ekleyeceğim RAM bu oluşan darboğazı ne kadar etkiler. Neler yapmam gerekir. SSD takviyesi yapmalı mıyım? İkinci el, temiz bir i5 6400 işimi görür mü? Darboğaz bu sistemde olmaz da benim yazılımsal bir sıkıntım mı var?

Yardımlarınız için teşekkür eder, iyi forumlar dilerim herkese.

Sistemim:
Anakart: Gigabyte H110M-S2V-CF DDR4 2133 MHz.
İşlemci: Intel Core i3-7100 3.9 GHz.
RAM: G-skill 8 GB 2133 MHz ( yarın HyperX Fury 8 GB siyah 2400MHz gelecek)
Ekran kartı: MSI RX570 GAMING Armor 4G.
HDD: WD Blue WD10EZEX 3.5" SATA 3 7200 RPM 1 TB 64 MB cache HDD.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar,

Dün 1050 Ti ekran kartımı ikinci el satıp, Vatan Bilgisayar'dan 480 lira daha ekleyip MSI RX570 GAMING Armor 4G modelini satın aldım. Ne kadar doğru bir hamleydi bilmiyorum. Oyunlarda CPU kullanımım + %90 iken GPU kullanımım sürekli değişkenlik gösteriyor. %99 ile %30 civarında. Apex Legends'de 150 FPS'ye kadar yükselip 50 FPS'ye kadar indiğide oluyor örneğin.

Şu an için 8 GB RAM bulunmakta sistemimde, çarşamba günü İtopya'dan söylediğim 8 GB'lık RAM'de yarın büyük ihtimal gelecek. Toplamda 16 GB RAM olacak sistemimde. Sizce ekleyeceğim RAM bu oluşan darboğazı ne kadar etkiler. Neler yapmam gerekir. SSD takviyesi yapmalı mıyım? İkinci el, temiz bir i5 6400 işimi görür mü? Darboğaz bu sistemde olmaz da benim yazılımsal bir sıkıntım mı var?

Yardımlarınız için teşekkür eder, iyi forumlar dilerim herkese.

Sistemim:
Anakart: Gigabyte H110M-S2V-CF DDR4 2133 MHz.
İşlemci: Intel Core i3-7100 3.9 GHz.
RAM: G-skill 8 GB 2133 MHz ( yarın HyperX Fury 8 GB siyah 2400MHz gelecek)
Ekran kartı: MSI RX570 GAMING Armor 4G.
HDD: WD Blue WD10EZEX 3.5" SATA 3 7200 RPM 1 TB 64 MB cache HDD.

İşlemci darboğaz yapıyor Ultra ve yükseğe çek ayarları. Çift Dual RAM kullan.

Ramden ötürü drop yiyor olabilirsin. Aldığın ram elindeki ile dual channel çalışabilirse sorunun çözülebilir.

Çözülmez ise i5 6400 Rx 570 ikilisiyle Apex Legends oyununda hiç drop yaşamadığımı söyleyebilirim.

İşlemci darboğaz yapıyor Ultra ve yükseğe çek ayarları.
Denedim fakat değişen pek bir şey olduğunu söyleyemem.

Ramden ötürü drop yiyor olabilirsin. Aldığın ram elindeki ile dual channel çalışabilirse sorunun çözülebilir.

Çözülmez ise i5 6400 Rx 570 ikilisiyle Apex Legends oyununda hiç drop yaşamadığımı söyleyebilirim.
Dual Channel çalışabilmesi için ne yapmam gerekir? CL değerleri taktığımda aynı olacak fakat marka ve modelleri farklı.

Oyunların grafik ayarlarını bir miktar artırmayı deneyebilirsin. Yeni RAM ile birlikte çift kanal kullandığında işlemcinin rahatladığını ve performans farkını bayağı hissedeceksin.

Vermiş olduğun cevap içimi rahatlattı. Ekran kartı ve RAM aldığım için maddi açıdan çok fazla yormak istemiyorum kendimi. En azından birkaç ay beni idare etse yeter. Sonrasında ikinci el temiz bir i5 6400 takıp darboğaz sorunumu giderebilirim diye ümit ediyorum.

Peki 2 yıldır kullanmış olduğum 1050 Ti ekran kartımı satıp üstüne 480 lira daha ekleyip Vatan Bilgisayar'dan RX 570 satın almam mantıklı olmuş mu? O da aklıma takılan bir başka konu.

Peki 2 yıldır kullanmış olduğum 1050 Ti ekran kartımı satıp üstüne 480 lira daha ekleyip Vatan Bilgisayar'dan RX 570 satın almam mantıklı olmuş mu? O da aklıma takılan bir başka konu.

1050 Ti'dan daha üstün bir kart olduğu için bence çok da kötü olmamış ama 1650 Super olsaydı biraz daha iyi olabilirdi. Ama 570'de iyidir şu an 0 olarak alınabilecek F/P kartların başında geliyor.

Vermiş olduğun cevap içimi rahatlattı. Ekran kartı ve RAM aldığım için maddi açıdan çok fazla yormak istemiyorum kendimi. En azından birkaç ay beni idare etse yeter. Sonrasında ikinci el temiz bir i5 6400 takıp darboğaz sorunumu giderebilirim diye ümit ediyorum.
i5-6400 için ücret ödemeni tavsiye etmem, 4C/4T işlemciler yavaş yavaş ölüyorlar hiçbir değerleri kalmadı. Önce RAM'inizi 16GB'a yükseltin yine rahatlayacaktır sistem. Daha sonra sisteminizi Ryzen'a çevirmeyi deneyin. Elinizden gelmiyorsa i5-6400'den daha iyisini tercih etmenizi öneririm o işlemcinin de çok ömrü yok çünkü. En azından ileriye dönük bir sistem olmuş olur lakin RX570'in de çok ömrü yok zannımca.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı