i3 7100 ve RX 580 düşük FPS

i5 7400, i5 7500, i7 7700 gibi işlemcilerle upgrade edebilirsin. Daha az para ile işin içinden sıyrılmak varken AMD işlemci önerenler olmuş, şaka gibi. Bir de R3 3100 vesaire işlemcilerle girmemiş, 1600 AF'yi yapıştırmış. Düpedüz fanboyluk işte.

Arkadaş bize bütçesi ile alakalı bir şey söylemedi, ben sadece önerdim. Ayrıca AMD'nin Athlon'dan itibaren tüm işlemcilerini sayabilirim sana. Fanboyluk demişken Intel işlemcilerini daha çok seviyorum.

Arkadaş bize bütçesi ile alakalı bir şey söylemedi, ben sadece önerdim. Ayrıca AMD'nin Athlon'dan itibaren tüm işlemcilerini sayabilirim sana. Fanboyluk demişken Intel işlemcilerini daha çok seviyorum.
i3 7100 ile ekran kartı darboğaz yapıyor, parası olsa zaten sistem toplama konusu açardı. En mantıklı çözüm i5 veya i7 serisinden bir işlemci almak. Paldır küldür 1600 AF önermenizi anlayamadım. Beni de yanlış anlamayın AMD işlemci kullanıcısıyım.

Evet, LGA 1151-V.2 olarak aklımda kalmış i3-7100.

8100 desteklemiş olsaydı dahi, RX 580'le bal/kaymak misali birbirlerini tamamlarlardı, darboğaz da az değil tamamen kapatılmış olurdu, muadili de i5 7500'dir zaten. Uygun fiyata denk getirilebilirse alternatif tercihlerden biri olabilir 🙂.

i3-7100 ile RX580 arasında net darboğaz var. Bottleneck calcucator sitesine göre %46, 67 oranla darboğaz var. i3-7100, 2C/4T bir işlemci. 2 çekirdek gününüzde işlemcidr bence yetersiz.
Bu sisteme 1200W PSU bence abartı olmuş.

Darboğaz olduğu doğru fakat o siteye güvenmemenizi öneririm yanlış sonuçlar çıkarıyor.

i3 7100 ile ekran kartı darboğaz yapıyor, parası olsa zaten sistem toplama konusu açardı. En mantıklı çözüm i5 veya i7 serisinden bir işlemci almak. Paldır küldür 1600 AF önermenizi anlayamadım. Beni de yanlış anlamayın AMD işlemci kullanıcısıyım.

Yok estağfurullah siz de haklısınız fakat şu son zamanlarda AMD'nin gücünü keşfettim herkese öneresim geliyor :D

Kimsenin fanboyluk yaptığı yok. Eğer bi' işlemci darboğaz yapıyorsa değiştirilir. Biz de güzel işlemciler öneriyoruz. Uygun fiyata yüksek performans için de AMD'ye yönelmesi gerekiyor.

i5-7500 1400-2100 TL arasında ve çoğu mağazada stoğu bulunmuyor.

Ryzen 5 1600 AF neredeyse i5-9400F kadar performanslı bir işlemci ve 900 lira civarında bulabiliyorsun. Sence hangisi daha mantıklı?

İ7 7700 önerecektim size fakat bunları gördükten sonra şok oldum.
Screenshot_20200624-025611_Samsung Internet.jpg
Screenshot_20200624-025558_Samsung Internet.jpg

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı