İ3 7100 yükte 78 derece normal mi?

dirsekdemir

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Selamlar, 1-2 saat Forza Horizon 4 oynadım ve çıkıp işlemci sıcaklık değerlerine bakmak istedim. İşlemcim genelde baktığım zaman 68-69 dereceyi geçmiyordu. Bugün maksimum 78 dereceyi gördüm. Sizce bu normal mi? Termal macun değiştirecektim fakat sıcaklık değerlerim 69'u geçmediği için bir sıkıntı yok diye düşünüyordum. 2017 şubat ayında aldım bilgisayarımı. Ekstra olarak termal macun önerilerinize açığım. (2 ön kasa fanı+i3-7100+stok fan+1 egzoz fan)

temp.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında i3 7100'e nazaran bir tık fazla. i3 6100 aynı TDP değerinde hemen hemen aynı işlemciler olmasına rağmen en fazla 65'i görüyorum aynı konfigürasyonla. Genel yorumlarsak sıcaklık değerleriniz normal. Bugün termal macun olarak Arctic MX-4 sipariş ettim. Piyasa genelinde 0-100 TL bandında bulabildiğim en mantıklı seçimdi ama performans noktasında ne kadar memnun eder daha deneyimleyemedim. Bundan önce Xigmatek PTI-G3606 kullanmaktaydım ki hala üstünde o macun sürülü performansı iyiydi.

Aslında i3 7100'e nazaran bir tık fazla. i3 6100 aynı TDP değerinde hemen hemen aynı işlemciler olmasına rağmen en fazla 65'i görüyorum aynı konfigürasyonla. Genel yorumlarsak sıcaklık değerleriniz normal. Bugün termal macun olarak Arctic MX-4 sipariş ettim. Piyasa genelinde 0-100 TL bandında bulabildiğim en mantıklı seçimdi ama performans noktasında ne kadar memnun eder daha deneyimleyemedim. Bundan önce Xigmatek PTI-G3606 kullanmaktaydım ki hala üstünde o macun sürülü performansı iyiydi.
Sizin kasayı konumlandırdığınız yer daha iyi olabilir veya kasanızın hava sirkülasyonu arkadaşın kasasına göre daha iyi olabilir. Bu yüzden işlemciniz daha serin çalışıyor arkadaşa göre büyük ihtimalle. Değerler dediğiniz gibi normal :)

Termal macun için fiyat performans olarak GD900 önerebilirim. Ancak farklı boyutlarda olanları var ben 5x3 gram olandan almıştım, tek bilgisayarınız var ise 1 adet 3 gram işinizi görür.

Sizin kasayı konumlandırdığınız yer daha iyi olabilir veya kasanızın hava sirkülasyonu arkadaşın kasasına göre daha iyi olabilir. Bu yüzden işlemciniz daha serin çalışıyor arkadaşa göre büyük ihtimalle. Değerler dediğiniz gibi normal :)
Aslında Aerocool Advanced V3X kullanmaktayım. Sadece 1 tane egzoz fanı bulunmakta ve kasa genel olarak kapalı bi bölmede bulunmakta. Sadece i3 7100 gibi bir işlemci için 78 dereceler biraz fazla gibi onun dışında 65-70 dereceler normal değerler.

Cevaplarınız için teşekkür ederim, büyük ihtimalle önerdiğiniz termal macunlardan bir tanesini alacağım.İyi forumlar.🤚
Macun yerine fan almak daha iyi olur sonuçta termal macun ne kadar iyi olursa olsun fanın kapasitesi bellidir, ondan fazlasını veremez. Önerim budur:

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı