i3 8100 MSI GTX 1060 6 GB oyunlarda crash FPS düşmesi sorunu

Furkan inyayla

Hectopat
Daha fazla  
Sistemim:
i3 8100.
MSI GTX 1060 6 GB.
MSI Z370 PRO'a anakart.
G.Skill 8 GB RAM DDR4 3200 MHz.
Samsung SSD 250 GB.
Thermaltake Toughpower Grand RGB 750W.
2 Bucuk senelik sistem.
Problem: Yaklaşık 2 ay önce PUBG, assasing OC, styx: Shards of darkness, oyunlarda genel bir FPS problemleri yaşadım 19h3 vb. güncellemelerden sonra mı öncemi olduğunu bilmiyorum ama bugunlerde net bir şekilde sürekli FPS düşmesiları yaşıyorum şehir içi vb. gibi yerlerde normalde hiçbir sıkıntım yoktu öncesinden de bunun gibi bir problem cıkarmadı. GPU kulanımım %90 görmüyor oyun ayarları düşürmem ya da artırmamda bir değişiklik oluşturmuyor. Kasa içi temizlikten tutunda her yolu denedim her şeyi silip güzel bir Win10 64 Bit güncellemesini yaptım oyunları tekrar yeniden indirdim fakat durumda bir değişiklik olmadı NVIDIA eski güncellemeleri de kulandım onlarda da aynısı yaşandı tek denemediğim eski Win10 güncellemesi kullanmak kaldı sorunma lütfen acil bir yardım yoksa artık sistemininde deyip kıracağım. Teşekkürler şimdiden.

Sistemim:
i3 8100.
MSI GTX 1060 6 GB.
MSI Z370 PRO'a anakart.
G.Skill 8 GB RAM DDR4 3200 MHz.
Samsung SSD 250 GB.
Thermaltake Toughpower Grand RGB 750W.
2 Bucuk senelik sistem.
Problem: Yaklaşık 2 ay önce PUBG, assasing OC, styx: Shards of darkness, oyunlarda genel bir FPS problemleri yaşadım 19h3 vb. güncellemelerden sonra mı öncemi olduğunu bilmiyorum ama bugunlerde net bir şekilde sürekli FPS düşmesiları yaşıyorum şehir içi vb. gibi yerlerde normalde hiçbir sıkıntım yoktu öncesinden de bunun gibi bir problem cıkarmadı. GPU kulanımım %90 görmüyor oyun ayarları düşürmem ya da artırmamda bir değişiklik oluşturmuyor. Kasa içi temizlikten tutunda her yolu denedim her şeyi silip güzel bir Win10 64 Bit güncellemesini yaptım oyunları tekrar yeniden indirdim fakat durumda bir değişiklik olmadı NVIDIA eski güncellemeleri de kulandım onlarda da aynısı yaşandı tek denemediğim eski Win10 güncellemesi kullanmak kaldı sorunma lütfen acil bir yardım yoksa artık sistemininde deyip kıracağım. Teşekkürler şimdiden.
Genel olarak sorunun RAM kaynaklı olabilir. 8100 / 1070 kullanan birisi olarak söylüyorum; oyunların birçoğunu hâlâ darboğaz yaşamadan oynayabiliyorum. MSI Afterburner ile RAM, CPU ve GPU kullanımlarını kontrol et. PUBG'deki FPS düşüşü sebebi bu olabilir. Ancak AC, BF, GTA gibi oyunlarda işlemciden kaynaklı sorun yaşarsın.

Düzenleme: Sıcaklık değerlerini de kontrol et. 2.5 senelik sistem, bu tarz düşüş yaşamışsan işlemci termal macunu yenilemeyle de sorunun çözülebilir.

Son düzenleme:
Şimdi cevaplarınız için teşekkürler ama o yetersiz bu yetersiz demeye hiç gerek yok öünkü bu sistem daha 2 ay önce hiç bir sıkıntı çekmiyordu örneğin ac oynunda şehirlerde 80 fps alırken kulanımını bilmiyorum gpunun ama fps 80 alıyordum şuan ise 45 alıyorum ayarları düşürdüğümde de 45 alıyorum benim istediğim tekrar o 80 fps almak önceden alırken şimdi ne değişti oyuna bir güncelleme gelmedi yada pubg arkadaslarımla discorddan konusurken benim aniden 1 fps görüp dc de ise sesim kesiliyor formatlada geçmedi.

Görev yöneticisinden arkada çalışan programlara bakabilirsiniz haberiniz olmadan performans düşüşüne yol açabilecek birşey çalışıyor olabilir.

Şimdi cevaplarınız için teşekkürler ama o yetersiz bu yetersiz demeye hiç gerek yok öünkü bu sistem daha 2 ay önce hiç bir sıkıntı çekmiyordu örneğin ac oynunda şehirlerde 80 fps alırken kulanımını bilmiyorum gpunun ama fps 80 alıyordum şuan ise 45 alıyorum ayarları düşürdüğümde de 45 alıyorum benim istediğim tekrar o 80 fps almak önceden alırken şimdi ne değişti oyuna bir güncelleme gelmedi yada pubg arkadaslarımla discorddan konusurken benim aniden 1 fps görüp dc de ise sesim kesiliyor formatlada geçmedi.
Dediğimi yapar mısınız? MSI Afterburner ile işlemci, RAM ve ekran kartı kullanımı ile sıcaklıkları test edin.

yeni formatlı olduğu için yada şöyle söyleyim bios en son sürümünü kurdum driverları tek tek sitelerinden orjinal indirdim pc en iyi performans vercek güç yönetimlerine varıncaya kadar ayarladım nvidia ayarlarınıda performansa cektim 3d ayarlarını oynayarakta denedim ama bir değişiklik olmadı crash almamda cok sacma oluyor.
Dediğimi yapar mısınız? MSI Afterburner ile işlemci, RAM ve ekran kartı kullanımı ile sıcaklıkları test edin.
zaten gpu kulanımını vs. gibi değerleri ordan baktım dostum sıçaklık normal 65 50 arası

yeni formatlı olduğu için yada şöyle söyleyim bios en son sürümünü kurdum driverları tek tek sitelerinden orjinal indirdim pc en iyi performans vercek güç yönetimlerine varıncaya kadar ayarladım nvidia ayarlarınıda performansa cektim 3d ayarlarını oynayarakta denedim ama bir değişiklik olmadı crash almamda cok sacma oluyor.

zaten gpu kulanımını vs. gibi değerleri ordan baktım dostum sıçaklık normal 65 50 arası
  • Windows'u nereden kurdunuz, orjinal mi?
  • Sürücüleri Windows Update ile otomatik kurmayı denediniz mi?
  • Sürücüler için herhangi bir uygulama kullandınız mı?
Son olarak, kendimden örnek veriyorum. 1 ay öncesine kadar i3-8100 ve 1050Ti kullanıyordum. RAM kullanımı aşırı yüksekti bu bahsettiğin oyunlarda ve FPS düşüşleri oluyordu sürekli. Ekstra 8 GB RAM alarak sorunu çözdüm. Sizin de böyle bir sıkıntınız olmuş olabilir. Ancak son döneme kadar rahat oynadım, son dönemde sorun yaşıyorum, format attım, kurulumları yaptım, düzelmedi diyorsanız sorun donanımsal da olabilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı