i3 8100 - RX570 sistem yükseltilmeli mi yoksa yeni sistem mi alınmalı?

Puxen

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX570 Rog Strix
İntel i3-8100
Şu anki sistemimi 5 yıl önce aldım ve FC24, CS2 gibi oyunlarda FPS düşmesi yaşıyorum. FPS'im 200 civarı olmasına rağmen bir anda drop giriyor. Aşağıya sistem özelliklerimi yazacağım, sizce 1-2 parça yenilemesiyle performansım düzelir mi yoksa yeni bir bilgisayar mı almalıyım?

Ekran kartı: RX570 ROG STRIX 4 GB.
İşlemci: Intel i3-8100
16 GB RAM.
Anakart: Prime H310M-K
256 GB SSD ve 1TB HDD.

FPS dropların sebebinin işlemci olduğunu düşünüyorum ama sanırım onu yenilemek için daha iyi bir anakart da almalıyım, çok anlamıyorum yardımcı olursanız sevinirim. Son olarak çift monitör kullanıyorum FPS'imin düşmesine neden olur mu?

FPS dropların sebebinin işlemci olduğunu düşünüyorum ama sanırım onu yenilemek için daha iyi bir anakart da almalıyım, çok anlamıyorum yardımcı olursanız sevinirim. Son olarak çift monitör kullanıyorum FPS'imin düşmesine neden olur mu?
Hocam sıkıntı işlemcide olsaydı daha önce de drop olurdu.

Kasanı düzenli olarak temizliyor musun tozlardan? Genellikle tozlar ısınmaya sebep oluyor oda drop yedirtiyor ayrıca işlemcinin termal macununu en ne zaman değiştirdin.

Ayrıca yeni pc almana gerek yok işlemcini i5-9400 değiştirip HDD'yi iptal edip yeni bir SSD alırsan gayet iyi olur performans açısından.

Son düzenleme:

Kasanı düzenli olarak temizliyor musun tozlardan? Genellikle tozlar ısınmaya sebep oluyor oda drop yedirtiyor ayrıca işlemcinin termal macununu en ne zaman değiştirdin.

Ayrıca yeni PC almana gerek yok işlemcini i5-9400 değiştirip HDD'yi iptal edip yeni bir SSD alırsan gayet iyi olur performans açısından.

1 yıl falan oldu termal macunu yenileyeli. Oyundayken işlemci ortalama 80 derece oluyor. Dediğin işlemci anakartımla uyumlu mudur ve alsam FC24 gibi oyunları kasmadan oynayabilir miyim?

1 yıl falan oldu termal macunu yenileyeli. Oyundayken işlemci ortalama 80 derece oluyor. Dediğin işlemci anakartımla uyumlu mudur ve alsam FC24 gibi oyunları kasmadan oynayabilir miyim?

Performans artışı olur gözle görülecek kadar. Ama FX 24'ten pek emin değilim en fazla 50-60 civarı FPS alırsın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı