i3 8100 sistem uyumu

Yanlış bilgilendirme olmasın ama H310 ve B360 chipsetli anakartlar en fazla 2666 MHz'ye kadar destekliyor Z370 sadece daha fazla destekliyor diye biliyorum.
H310M anakart 3000 MHz desteklemez.

Yanlış bilgilendirme olmasın ama H310 ve B360 chipsetli anakartlar en fazla 2666 MHz'ye kadar destekliyor Z370 sadece daha fazla destekliyor diye biliyorum.
Tam ben yazıyordum :)
Daha yükseğini desteklemiyor diye almak saçmalık. 3000 MHz RAM 2666 MHz olarak da kullanılabilir. İleride anakart değişikliği yapıldığında elinde 2666 MHz kalacağına 3000 MHz kalması daha iyi.

Daha yükseğini desteklemiyor diye almak saçmalık. 3000 MHz RAM 2666 MHz olarak da kullanılabilir. İleride anakart değişikliği yapıldığında elinde 2666 MHz kalacağına 3000 MHz kalması daha iyi.
Geliştirene kadar DDR5 RAMler çıkar ve o yeni nesile geçer öyle düşün birde elinde kalmasından ucuza daha iyi, daha fazla götürecek ve kaliteli bir sistem daha iyidir.

Birincisi ileride anakart değişikliği yapmak saçma olur neden mi? Anakartı değiştirecksin yanına da işlemciyi değiştirecesin etti mi sana 2000TL masraf? Onun yerine i5 8400+8GB RAM kat kat daha iyi.
Geliştirene kadar DDR5 RAMler çıkar ve o yeni nesile geçer öyle düşün birde elinde kalmasından ucuza daha iyi, daha fazla götürecek ve kaliteli bir sistem daha iyidir.
Haklısın 5 yıl sonra değiştireceksen zaten o zamana kadar ölür :)

Para? :)
Birincisi ileride anakart değişikliği yapmak saçma olur neden mi? Anakartı değiştirecksin yanına da işlemciyi değiştirecesin etti mi sana 1800TL masraf? Onun yerine i5 8400 almak kat kat daha iyi.
Kendi sistemini satıp Ryzen bir sistem kurdu diyelim. Yeni bir RAM almasına gerek kalmadan yeni anakartında eski RAM'lerini 3000 MHz'de çalıştırabilir.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı