i3-8100 sistem yükseltme

Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Elektronik Mühendisi
Arkadaşlar merhaba, halihazırda kullanmış olduğum sistem şu şekilde;

• i3-8100 işlemci
  • H310M anakart
  • GTX 1050 Ti ekran kartı
  • 16 GB RAM
  • 600W PSU
Bu sistemle bu zamana kadar çıkmış oyunları oynadım. Oynadığım oyunların illa yüksek ayarlarda olmasını istemiyorum. En kötü orta ayarlarda 75 FPS alsam bana yeterli. 2K Monitör almak gibi bir düşüncem yok. Yani 1080P 75 Hz monitörde bana 75 FPS vermesi yetiyor.
Red Dead Redemption 2 alacağım Steam üzerinden. Öncelikli olarak o oyunun hem Story Mode'da hem de Online Mod'da beni tatmin etmesini istiyorum. Bunun için öncelikli olarak hangi bileşeni yükseltmem gerek? İşlemci mi, ekran kartı mı?
Biraz araştırdım. Ekran kartı için 1080P ayarlarda GTX 1660 ideal diyorlar. Yükseltirsem onu almayı düşünüyorum. İşlemci yükselteceksem de i5-9400F ile i7-8700 arasında kaldım. i7-8700 olacaksa 2. El bakacağım veya Black Friday indirimlerinden faydalanacağım.
Bu konuda sizin yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
2.el temiz bir işlemci bulmak zor ve zahmetli. Sıfır ürün almak herzaman için iyidir i5-9400F seçimini yapardım yerinde olsam çok sağlam bir işlemci olduğu söyleniyor ama yinede tabiki sana kalmış Black Friday indirimlerine gelirsek ben yerinde olsam 3-4 siteye bakıp en ucuzunu alırdım ürünlerden bende klavye ve 240hz monitör almayı düşünüyorum indirimlerde.

2.el temiz bir işlemci bulmak zor ve zahmetli. Sıfır ürün almak herzaman için iyidir i5-9400F seçimini yapardım yerinde olsam çok sağlam bir işlemci olduğu söyleniyor ama yinede tabiki sana kalmış Black Friday indirimlerine gelirsek ben yerinde olsam 3-4 siteye bakıp en ucuzunu alırdım ürünlerden bende klavye ve 240hz monitör almayı düşünüyorum indirimlerde.
Teşekkür ederim. İşlemci sağlamlığı ile ilgili çalışabileceğim bilişim firması mevcut. Kendisinden yardım alacağım elbette bunun için. Ama i5 serileri dikkatimi çekiyor. Mesela i5-9600 işlemci de dikkatimi çekti. Almışken beni biraz götürsün istiyorum. Bu da götürüyor ama online oyunlarda, özellikle GTA ve BF'de sıkıntı yaşıyorum. Diğerlerinde sıkıntı yok. GTA'da yaşadığım için muhtemelen RDR2'de de yaşayacağım. Bu yüzden biraz da youtube'da inceleme videolarını bekliyorum.
Ekran kartı seçimini değiştireceksen kayda değer olmalı bana göre. Eğer ucuzluk arıyorsan RX serisine yönel nvidia fiyatları pahalı.
Ucuzluktan ziyade performans ürünü olsun istiyorum. Fiyat olarak 2000 civarına çıkabilirim. AMD düşünmüyorum. AMD'den çok çektim bu zamana kadar. Yaşadıklarımı bir ben bilirim. Nvidia olsun istiyorum.

Bütçe belirtirsen daha iyi olur. Ayrıca monitörün var mı onu da mı alacaksın anlamadım.

2 adet monitör var, ikisi de 1080P 75 Hz. Bütçem toplamda 2000 lira civarı.
Yerinde olsam i3 9100f alırdım 600tl ye bulunabiliyor ve fiyatına göre gayet güçlü. Elimdeki 1050ti'yi de satardım 650-700 tl ye kalan para ile beraber gtx 1660ti alırdım.
İşlemciyi de satıcan onu unuttum. O zaman işlemciyi i5 9400f yapabilirsin yada ekran kartını 2060.

Yerinde olsam i3 9100f alırdım 600tl ye bulunabiliyor ve fiyatına göre gayet güçlü. Elimdeki 1050ti'yi de satardım 650-700 tl ye kalan para ile beraber gtx 1660ti alırdım.
İşlemciyi de satıcan onu unuttum. O zaman işlemciyi i5 9400f yapabilirsin yada ekran kartını 2060.
2060 bana çok lüks. O derece bağımlı birisi değilim. Grafiklerden çok oyunun akıcı olmasını isterim, medium da olsa 75 FPS alayım isterim. 2060 bunu fazlasıyla karşılıyor ve fiyatı çok yüksek. İşlemci olarak da ilk etapta i5-8400 düşünüyordum. Mayıs 2018'de aldığım dönemde 8100'ı 510 liraya aldım. O zaman 8400 fiyatı 1200 liraydı. 9. nesil ile uyumlu olduğunu sonradan farkedince 9400F'e de baktım. Güzel ancak dahili olmaması sıkıntı olmaz mı? Mesela ekran kartı driverı kaldırıp tekrar yüklemek istesem ekranda görüntü oluşacak mı orayı anlamadım.
Şuan AMD kendini düzeltti. Zen mimarisi ile bir çok müşteri kazandı. Ancak sen ekran kartında nvidia tercih edebilirsin.
Evet işlemci konusunda çevremde çok fazla memnun olan kitle var. Ama ekran kartı konusunda da bir o kadar canı sıkılan tanıdığım, denk geldiğim vardır. Zamanında 510 liraya 8100 aldığımda Ryzen 1600 işlemci 1000 liraydı. Yeni çıkmış olduğu için o dönem çoğu kişi gibi ben de önyargılı davranmıştım. O açıdan pişmanım...
Ekran kartı ve işlemciyi satıp Black Friday indirimlerinden i5 9400f ve GTX 1660 Ti almak en düzgün yükseltmeler olacaktır.
1660 yerine 1660 Ti alacak kadar arada fark var mı ki? Aradaki fiyat farkı da 400-500 civarı. Değer mi bilemedim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı