i3-8100 sistem yükseltme

2060 bana çok lüks. O derece bağımlı birisi değilim. Grafiklerden çok oyunun akıcı olmasını isterim, medium da olsa 75 FPS alayım isterim. 2060 bunu fazlasıyla karşılıyor ve fiyatı çok yüksek. İşlemci olarak da ilk etapta i5-8400 düşünüyordum. Mayıs 2018'de aldığım dönemde 8100'ı 510 liraya aldım. O zaman 8400 fiyatı 1200 liraydı. 9. nesil ile uyumlu olduğunu sonradan farkedince 9400F'e de baktım. Güzel ancak dahili olmaması sıkıntı olmaz mı? Mesela ekran kartı driverı kaldırıp tekrar yüklemek istesem ekranda görüntü oluşacak mı orayı anlamadım.
Ekran kartın varsa zaten ondan görüntü alacaksın. Driver'ini silsende ekran kartından görüntü alırsın sadece çözünürlüğü 600p olacak.
9400f tam f/p.

Seni şuraya davet ediyorum. Karar sana kalmış ama gönül Ti dan yana.
Ekran kartın varsa zaten ondan görüntü alacaksın. Driver'ini silsende ekran kartından görüntü alırsın sadece çözünürlüğü 600p olacak.
9400f tam f/p.
İlginiz için teşekkür ederim. İkisini birden değiştirme kararı almış gibi duruyorum şu an 😅 öncelik olarak hangisini değiştirmek mantıklı olur?İşlemci mi, ekran kartı mı? 8100 + 1050 Ti ikilisini toplamda 1300 liraya satıp üzerine 2000TL koyup 3300 TL'ye i5-9400F + 1660 Ti almak mantıklı geldi. Son sorum, bu ikili ile "en azından 4-5 sene rahat ederim" diyebilir miyim?

Tabii, ikisi de çok hoş bir çift. Seni tatmin ederler merak etme 😉.

Dipnot: İlk önce gpu değişmeli. Az bir bottleneck yaşanabilir ancak +50-70 fps artışı göreceksiniz.

Tabii, ikisi de çok hoş bir çift. Seni tatmin ederler merak etme 😉.

Dipnot: İlk önce gpu değişmeli. Az bir bottleneck yaşanabilir ancak +50-70 fps artışı göreceksiniz.
Benim de aklımdaki buydu. CPU genelde online oyunlarda ( o da bazılarında ) öncelikli. Ama GPU genelde öncelikli. Sanırım 1660 veya 1660 Ti alacağım. Bu ikisi üzerine yoğunlaşmam gerek. İndirimle ne kadara gelir, aradaki fark ne kadar vs bunlar da önemli benim için. Çok teşekkür ederim.

İlginiz için teşekkür ederim. İkisini birden değiştirme kararı almış gibi duruyorum şu an 😅 öncelik olarak hangisini değiştirmek mantıklı olur?İşlemci mi, ekran kartı mı? 8100 + 1050 Ti ikilisini toplamda 1300 liraya satıp üzerine 2000TL koyup 3300 TL'ye i5-9400F + 1660 Ti almak mantıklı geldi. Son sorum, bu ikili ile "en azından 4-5 sene rahat ederim" diyebilir miyim?
İlk olarak işlemci almak zorundasın yoksa ağır darboğaz yaşarsın.
4-5 sene gider mi... Oynayacağın oyunlara ve o zaman çıkacak oyunlara bağlı.
Tahminince 4-5 sene ucu ucuna yetebilir.

İlk olarak işlemci almak zorundasın yoksa ağır darboğaz yaşarsın.
4-5 sene gider mi... Oynayacağın oyunlara ve o zaman çıkacak oyunlara bağlı.
Tahminince 4-5 sene ucu ucuna yetebilir.

Darboğaz çok fazla yaşayacağımı zannetmiyorum. Bunun için araştırma yaptım epey bi. İşlemciyi, online oyunlardaki işlemci kullanımı konusunda rahatlatmak için düşünüyordum ama GPU biraz daha fazla önemli geldi bana da.

Yerinde olsam i3 9100f alırdım 600tl ye bulunabiliyor ve fiyatına göre gayet güçlü. Elimdeki 1050ti'yi de satardım 650-700 tl ye kalan para ile beraber gtx 1660ti alırdım.
İşlemciyi de satıcan onu unuttum. O zaman işlemciyi i5 9400f yapabilirsin yada ekran kartını 2060.
İ3 9100f niye alsın 8100 den sadece%8 falan daha iyi 9400f ve 1660ti en iyi seçim.
En doğru seçim 5 6 yıl götürür sizi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı