i3 8100 sisteme yükseltme önerisi

Bust3d

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar sistemim güncel olarak,

CPU: i3 8100 3.60GHz.
RAM: 3X 8 GB Corsair Vengeance LPX DDR4 3000MHz.
Anakart: MSI Z370-A PRO.
Ekran k: NVIDIA GTX 1060 6 GB (Gigabyte)
Depolama: 240GB SSD, 1TB M.2.
Power: Hatırlamıyorum, sistemden nasıl bakabileceğimi bilmiyorum :)

Ekran kartı olarak stoklar rahatlayınca kesin olarak NVIDIA RTX3070 serisi alacağım. Ama 3070'i destekleyecek işlemci olarak ne almam gerektiğini bilmiyorum. Anakartı değiştirebilecek kadar bütçem yok ama tabii ki mantıklı önerilere kapım açık. İşlemci olarak maksimum bütçem 3500 TL (420dolar). İşlemcide anakart ne destekliyor bilmiyorum birçok kaynakta farklı yazılar mevcut. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Ek olarak 2 monitör kullanıyorum 2'si de 1080P, üstüne şimdi ve yakın bir gelecekte ihtiyacımın ve bütçemin olabileceğini pek sanmıyorum :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar sistemim güncel olarak,

CPU: i3 8100 3.60GHz.
RAM: 3X 8 GB Corsair Vengeance LPX DDR4 3000MHz.
Anakart: MSI Z370-A PRO.
Ekran k: NVIDIA GTX 1060 6 GB (Gigabyte)
Depolama: 240GB SSD, 1TB M.2.
Power: Hatırlamıyorum, sistemden nasıl bakabileceğimi bilmiyorum :)

Ekran kartı olarak stoklar rahatlayınca kesin olarak NVIDIA RTX3070 serisi alacağım. Ama 3070'i destekleyecek işlemci olarak ne almam gerektiğini bilmiyorum. Anakartı değiştirebilecek kadar bütçem yok ama tabii ki mantıklı önerilere kapım açık. İşlemci olarak maksimum bütçem 3500 TL (420dolar). İşlemcide anakart ne destekliyor bilmiyorum birçok kaynakta farklı yazılar mevcut. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Ek olarak 2 monitör kullanıyorum 2'si de 1080P, üstüne şimdi ve yakın bir gelecekte ihtiyacımın ve bütçemin olabileceğini pek sanmıyorum :)
Özellikle 1080P monitör kullanıyorsan o ekran kartı için İ9 9900KF tercih edebilirsiniz. Ürünü yurtdışından alacaksanız 380 dolar bandına alabilirsiniz.

Ek olarak anakartın tüm 8 ve 9. nesil işlemcileri destekliyor.

O zaman elinizdeki işlemciyi çıkarmadan önce BIOS güncel değilse güncelleyin ki 9700k kullanabilelim. 290 dolar 9700k https://www.amazon.com/Intel-i7-970...jbGlja1JlZGlyZWN0JmRvTm90TG9nQ2xpY2s9dHJ1ZQ==
RTX 3070 için 600w PSU yetmeyecektir. Kaliteli 750w bir PSU yeter aslında ancak biraz daha ileriye dönük olması için 850W gayet kaliteli ve güzel thermaltake in bir PSU sunu bırakıyorum 150 dolar https://www.amazon.com/Thermaltake-...dchild=1&keywords=850w&qid=1604507947&sr=8-10
Birde bütçeyi aşarak bir sıvı soğutma öneriyorum. Eğer bütçem şu anlık yetmez derseniz sonra kesinlikle ekleyin. 9700k gibi bir CPU stok fanla bırakılmamalı. 80 dolar cooler master in güzel bir sıvı soğutması https://www.amazon.com/CoolerMaster-MasterLiquid-Close-Loop-Cooler-SickleFlow/dp/B086BYYFG5/ref=sr_1_3?crid=2CWO60JPTQO6Y&dchild=1&keywords=240mm+cpu+cooler&qid=1604508081&sprefix=240mm+cpu,aps,272&sr=8-3
520 dolar civarı yapıyor toplam. Seçtiğimiz parçalar kaliteli ve güzel parçalar oldu.
çok teşekkürler baya bilgilendirici oldu benım ıcın su anda sepete ekledım ekran kartını almayı başarabilirsem sizin onerdiğiniz sekilde sistemi güclendirmeyi dusunuyorum.
Özellikle 1080P monitör kullanıyorsan o ekran kartı için İ9 9900KF tercih edebilirsiniz. Ürünü yurtdışından alacaksanız 380 dolar bandına alabilirsiniz.

Ek olarak anakartın tüm 8 ve 9. nesil işlemcileri destekliyor.
biraz daha butce ayırıp 2k monıtör almaya calısıcam. alamazsam sizin önerdiğiniz seceneğe bakıcam. anakart bilgilendirmesi içinde teşekkür ederim.

Çok teşekkürler bayağı bilgilendirici oldu benım için su anda sepete ekledım ekran kartını almayı başarabilirsem sizin onerdiğiniz sekilde sistemi güclendirmeyi dusunuyorum.

Hayırlı olsun hocam. Ekran kartı için acele etmeyin. Şu an 3070 bulunması zor bir kart. Sanırım Türkiye'de yaşamıyorsunuz bizde de sadece Palit modeli bulunabiliyor. İsterseniz parçaları şimdi sipariş edin sonra da 3070'i edin. Stok biter diye dedim ama sanmıyorum Amazon bambaşka bir firma gerçekten bende çok memnunum Amazondan.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı