i3 8100 ve GTX 1060 sistem düşük GPU kullanımı sorunu

Makaleler
2
Arkadaşlar 1 hafta önce aşağıda belirttiğim sistemi aldım. Nedense GTA 5'de işlemci kullanımı %90, ekran kartınınki %75-85 oluyor ve FPS genelde 60-50 arası ve baktığım başka oyun testlerinde çoğu kişi aynı özellikteki bilgisayarla daha fazla FPS alıyor. Bunun sebebi nedir? Oyundan mıdır yoksa işlemciyi mi değiştirmem gerekir? Not: Bu arada oyunu ultra ayarlar ve X2 MSAA oynuyorum başka bir şey açık değil.

Sistem Özellikleri:
Dipnot: Ayrıca ara sırada oyundayken de map yüklenmeyi bırakıp FPS düşüşü oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Eğer yardımcı olacak ise benim konuma bakabilirsin. Bende senin gibi düşüşler alıyorum,GPU driver silip tekrar yükledim azaldı ama RAM'lerimiz yetersiz kalıyor olabilir.8GB ram artık oyunlara yetmiyor,PUBG 6.3GB yiyor gerisini de Windows yiyor zaten.

GTX 1070 ve I5 8600K Anlık FPS Düşüşleri
Sürüm 391.01 ve bu droplar Rust'ta da oluyor ancak bu droplar çok kısa süreli(0.7) ve çok seyrek oluyor.Bu droplar gta 5 de daha belirgin.
Not:Ayrıca tüm oyunlar nividia expreince'den optimize edilmiş durumda.

Dipnot: Rust'ta gpu kullanımı %99 yani sorun yok.
Konu günceldir arkadaşlar lütfen yardım edin.

Son düzenleme:

Eğer yardımcı olacak ise benim konuma bakabilirsin. Bende senin gibi düşüşler alıyorum,GPU driver silip tekrar yükledim azaldı ama RAM'lerimiz yetersiz kalıyor olabilir.8GB ram artık oyunlara yetmiyor,PUBG 6.3GB yiyor gerisini de Windows yiyor zaten.

GTX 1070 ve I5 8600K Anlık FPS Düşüşleri

Çözüm
BIOS Güncel mi? Değilse güncelleyin.

Sorun HDD'de olabilir.. HD Tune Pro ile Health testi yapın.
Bios güncel mi bilmiyorum. Ancak ondan olduğunu sanmıyorum. Evet Hard diski kontrol ettim hiç bir sorun yok.
RAM’lerim yeterli. Msi afterburnerden baktığımda değerlerim şöyle: %70 GPU, %100 CPU, RAM TOPLAM KULLANIM : 5,9 GB. Dediğin şeyi deneyebilirim belki.

Son düzenleme:
Boşuna forumda ki herkes Ryzen önermiyor hocam düşük bütçeye. İşlemci ve anakartı satıp Ryzen ile değiştirmenizi tavsiye ederim.
Bilgisayarı yeni aldığım için malesef öyle bir şey yapmaya hem maddi hemde ailem izin vermeyeceği için yapamam. Baktığım testlerde darboğaz yapmıyor ve gayet iyi fps alıyordu. Ayrıca bu testlerden biride 8 GB RAM ile yapıyordu ve bir darboğaz söz konusu değildi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…