i3-8100 vs i5-7500 Sistem

yomraliahmet

Kilopat
Daha fazla  
Anakartım : GA-EP45-DS3L (Rev. 1.0) | Anakart - GIGABYTE
İşlemci : Q9650

Bir çok kişi bugün bile Q9650 işlemci aradığına rastlıyorum, bende 2. el almıştım bunu ancak ben Mobil Programlama ile işler yapmak istiyorum bu işlemcinin sanallaştırması eski teknoloji Vt -x(Genişletilmiş Sayfa Tabloları ile) bu olmadığı için emulatör açamıyorum. Hyper-V de yok. Yeni sistem şart oldu. Anakartımın işlemci destek bölümündeki işlemcilerin bir kısmına Intel'in sitesinden baktım, o özellik yok, ben mi bulamadım bilmiyorum.

Şu karşılaştırmaya denk geldim:

UserBenchmark: Intel Core i3-8100 vs i5-7500

i3 almak mantıklı gibi geldi, siz ne dersiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
8.nesil icin sadece anakart seciminde maddi acidan biraz zorluk cekersin o da henuz mATX modelleri cikmadigi icin. Zaten Kaby Lake i5 aldiginda da Anakart+Islemci ye ayni parayi vermis oluyorsun. Yatirimin buyugunu ise islemci yerine anakarta yapmak; ileri vadede daha rahat upgradeler yapmani saglamasi acisindan daha iyi olur.

Anakartım : GA-EP45-DS3L (Rev. 1.0) | Anakart - GIGABYTE
İşlemci : Q9650

Bir çok kişi bugün bile Q9650 işlemci aradığına rastlıyorum, bende 2. el almıştım bunu ancak ben Mobil Programlama ile işler yapmak istiyorum bu işlemcinin sanallaştırması eski teknoloji Vt -x(Genişletilmiş Sayfa Tabloları ile) bu olmadığı için emulatör açamıyorum. Hyper-V de yok. Yeni sistem şart oldu. Anakartımın işlemci destek bölümündeki işlemcilerin bir kısmına Intel'in sitesinden baktım, o özellik yok, ben mi bulamadım bilmiyorum.

Şu karşılaştırmaya denk geldim:

UserBenchmark: Intel Core i3-8100 vs i5-7500

i3 almak mantıklı gibi geldi, siz ne dersiniz?
Sistemin DDR2 Ram ile mi çalışmakta ? Genel Olarak ddr2 ramlerin çalışma frekansları düşüktür ve bu bellek gerektiren uygulamalarda performans kaybı yaşatır.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı