i3 8100 vs i5 8400

Mühendislik okuyorsan ve Çizim vb programramlarla Autocad Solidworks gibi ilgileniyorsan Ryzen sisteme yönelsen daha iyi olmaz mı çoklu çekirdek performansı için ?
Mesela Ryzen 7 2700 ve GTX 1050 Tİ alsan oyunnu 2. plana atsan ve orta ayarlarda oynasan daha iyi olmaz mı senin için.
Bende ilk öyle düşündüm r 1300x alıp nasıl olsa b350 anakartlarla 2020 yılına kadar çıkan işlemcileri kullanabiliyor olucaz ryzen 2 nesili çıkardı seneyede 3. nesil olarak çıkarıcak acaba sistemim işlemcisini düşük tutup seneye mi yükseltsem diye düşündüm ama bilemedim tabi ki

Bende ilk öyle düşündüm r 1300x alıp nasıl olsa b350 anakartlarla 2020 yılına kadar çıkan işlemcileri kullanabiliyor olucaz ryzen 2 nesili çıkardı seneyede 3. nesil olarak çıkarıcak acaba sistemim işlemcisini düşük tutup seneye mi yükseltsem diye düşündüm ama bilemedim tabi ki
Bence düşük tutup ileride upgrade edebilirsin yada indirimdeyken i5 8600 + 1060 6GB alabilirsin. Bütçen ne kadar?

İşlemciyide düşük tutacam deyip iyice 1300x almakta olmaz ölü yatırım resmen seneye ne yapacan onu kime satacan nasıl elden çıkaracan. Alacaksan en kötü Ryzen 5 2600 almanı öneririm 1000 TL civarında fiyatı o işlemci sana 2 sene fazlasıyla gider daha sonra uygun bir işlemci ile revize yaparsın

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı