i3-8350k vs i5 8400

BNQQ99

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Üniversite sınavının bitmesiyle bilgisayar toplayacağım. 8. Nesil işlemcilerde 2K ve 4K oyun oynamak için çekirdek sayısı ve kaçıncı nesil olduğu ne kadar etkili ? Intel i3 8350k veya i5 8400 almayı düşünüyorum, 1060 6 GB ile birlikte kullanacağım (Çok üst düzey oyunlar için değil). i3 alsam 4K performansında eksi yöne doğru etki eder mi merak içerisindeyim. Eğer ederse biraz fedakarlık yapıp Amazondan i7 7700k işlemci almam mı en mantıklısı ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Üniversite sınavının bitmesiyle bilgisayar toplayacağım. 8. Nesil işlemcilerde 2K ve 4K oyun oynamak için çekirdek sayısı ve kaçıncı nesil olduğu ne kadar etkili ? Intel i3 8350k veya i5 8400 almayı düşünüyorum, 1060 6 GB ile birlikte kullanacağım (Çok üst düzey oyunlar için değil). i3 alsam 4K performansında eksi yöne doğru etki eder mi merak içerisindeyim. Eğer ederse biraz fedakarlık yapıp Amazondan i7 7700k işlemci almam mı en mantıklısı ?

Hocam i3 8350K ile i5 8400 arasında öyle büyük bir fark yok. i5 8400 biraz daha iyidir. Fakat i3 8350k ile i7 7700K'yı karşılaştırırsak. i7 7700K ortalama 20 25 fps yüksek sonuç verecektir. Bütçeniz var ise i7 işlemci almanızı eğer bütçeniz az ise i5 8400 öneriyorum, tabi ileride işlemci upgrade'i yapmayacaksanız. Eğer upgrade yapmayı planlıyorsanız 8. nesil i7 işlemci alma planınız olursa ileride i3 8350K alıp Z370 bir anakart ile kombinleyebilirsiniz.

Anladım. Yani çözünürlük yükseldikçe işlemciye binen yük azalıyor. O zaman i5 8400, Dolar iyi bir duruma gelirse o zamana kadar (4,72) i5 8600k alırım. Teşekkürler

Oynayamazsınız derken? Sanırım zamanında sırf i7 olduğu için laptop alan insanlardansınız. Neden hiç araştırmadan, bilgi edinmeden soruyu cevaplıyorsunuz? 1060 6 GB çok güçlü bir kart.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aynen eminim diger oyunları da oynarsınız tabi 40 FPS'ye oyun oynamak diyorsanız. Ayrıca Fortnite testi atmanız çok muhteşem tebrik ederim gerçekten. 1070'e bile 2K için uygun deniyor siz 1060'la 4K'dan bahsediyorsunuz. Asıl siz araştırmadan, bilgi edinmeden yorum yapmayın amaç laf olsun torba dolsun.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı