i3 9100F 1000 TL'ye 2. El ekran kartı önerisi

Aynı işlemci ile Asus Dual RX 580 4 GB modelini 1080p çözünürlükte kullanıyorum. 850 liraya aldım 5 gün önce, başka bir kasada oyunlarda test ettiğimde 70 derece çıktı. 70 derece bu kart için çok sıcak sayılmaz, normal bir değer. İlginçtir ki kendi kasama taktığımda oyun içi sıcaklık 38 derecelerde geziyor. Eğer ki ısınmayan bir modeli 1000 liradan düşüğe bulursan kaçırma derim. Bendeki model pek iyi bir soğutmaya sahip olmamasına rağmen ısınmadı. Kasanı bilmiyorum ama hava akışı güzel bir kasan varsa sende de ısınmayacaktır. 1060 6 GB yerine 1650 Super ile kıyaslamak daha doğru olur, performans olarak daha yakın 1650 Super'e.

Kısaca kasanın hava akışı güzelse ve istediğin fiyata bulursan 580 4 GB alabilirsin. 8 GB modeli ile arasında neredeyse hiç fark yok, üstelik 8 GB olan daha çok enerji tüketiyor. Sırf 8 GB diye 100 lira fazla verme. 580 alırsan kart buz gibi olsa bile OC yapmanı tavsiye etmem, Wattman hatası kapını çalabilir. WHQL sertifikalı en güncel sürücüyü kurup stok halde kullan.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı