i3 9100F - ASUS Dual RX 580 4 GB OC sistemde düşük FPS

Merhaba, iyi forumlar dilerim. Başlıkta belirttiğim donanıma ek 2400 MHz Kingston CL16 1x8 GB RAM kullanıyorum. İnternetten izlediğim Benchmark sonuçlarında örneğin Hitman oyununda Ultra ayarlarda 80-90 FPS alıyor sistem, tek farkı 2x8 GB RAM olması. Ben ise Paris'te geçen bir bölümde 35 FPS sabit aldım en düşük ayarlarda, Ultra ayarlarda da pek bir şey değişmedi. 30-45 arası oynadım hep. Sorun nedir? Tek kanal RAM olması mı bu kadar etkiliyor? Oyun içerisinde RAM kullanımım 5.3 GB olarak gözüküyordu Radeon Software yazılımında. GPU kullanımı %100 ile %40 arasında anlık değişimlere uğruyor, CPU ise %82'lerde geziyordu Radeon Software'a göre. Ne yapmam gerek? Gerçekten durumdan sıkıldım, internette aynı oyunlarda akıcı şekilde oynuyorken millet ben aynı sistemle FPS düşük şekilde oynuyorum, donanımım yetersiz mi? Dual Channel tüm sorunları çözecek mi? Birkaç güne bir 8 GB RAM daha alacağım...

Sistem;

GPU: ASUS Dual Radeon RX 580 4 GB OC.
CPU: Intel i3 9100F.
Anakart: ASUS Prime H310M-K r2.0.
RAM: Kingston 2400 MHz CL16 1x8 GB.
HDD: WD 1 TB 7200 RPM.

Şimdiden teşekkürler...

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı