i3-9100F GT 740 Darboğaz

Kyraxxx

Hectopat
Daha fazla  
Belirttiğim gibi ciddi darboğaz yaşıyorum. İşlemcimin o karta göre güçlü olduğunu biliyorum. Neden darboğaz yaşadığımı bilmiyorum. Sistemime gelince bileşenleri şunlardır:
Intel Core i3-9100F
Turbox NVIDIA GeForce GT 740
8 GB 2600 MGZ DDR4 RAM
300W PSU
ASUS Prime H310M
CS:GO 1.6 ve PUBG Mobile'de bu sorunu yaşıyorum. Sabit FPS alıyorum. CS:GO'da sabit 75 FPS PUBG Mobile'de Sabit 30 FPS alıyorum. İkisini de Hard ayarlarda oynuyorum. Ekran kartı kullanımım %20 seviyelerinde. Bende bir durum daha var. PUBG Mobile'da Ayarları düşürünce FPS'de düşüyor. Lütfen en kısa sürede yardımcı olun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Belirttiğim gibi ciddi darboğaz yaşıyorum. İşlemcimin o karta göre güçlü olduğunu biliyorum. Neden darboğaz yaşadığımı bilmiyorum. Sistemime gelince bileşenleri şunlardır:
Intel Core i3-9100F
Turbox NVIDIA GeForce GT 740
8 GB 2600 MGZ DDR4 RAM
300W PSU
ASUS Prime H310M
CS:GO 1.6 ve PUBG Mobile'de bu sorunu yaşıyorum. Sabit FPS alıyorum. CS:GO'da sabit 75 FPS PUBG Mobile'de Sabit 30 FPS alıyorum. İkisini de Hard ayarlarda oynuyorum. Ekran kartı kullanımım %20 seviyelerinde. Bende bir durum daha var. PUBG Mobile'da Ayarları düşürünce FPS'de düşüyor. Lütfen en kısa sürede yardımcı olun.
PUBG Mobile grafik ayarlarında FPS ayarını "aşırı" (Extreme) yaparsanız oyun 60FPS olur.

Aynı şekilde bu ayarı:
Yüksek yaparsan= 30FPS
Orta yaparsan= 25FPS
Düşük yaparsan= 20FPS

Şeklinde FPS limiti koyulur.

CS 1.6 için ise "render" yazılımını değiştirin.

Sistemde darboğaz yok. Oyunlarla alakalı yazılımsal sorunlar var.

Darboğaz 2'ye ayrılı CPU ve GPU darboğazı
Eğer CPU %100 GPU %30 ise bu negatif bir durumdur.
Ama GPU %100 CPU %30 ise herhangi bir sıkıntı çıkmaz ekran kartı kendini tam performansda kullanır.

Not: Alıntı.

Darboğaz 2'ye ayrılı CPU ve GPU darboğazı
Eğer CPU %100 GPU %30 ise bu negatif bir durumdur.
Ama GPU %100 CPU %30 ise herhangi bir sıkıntı çıkmaz ekran kartı kendini tam performansda kullanır.

Not: Alıntı.
Bende GPU %30. Bu durumda nasıl ekran kartı işlemciye darboğaz verebilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı