i3-9100F GTX 980 Ti sistem durduk yere kapanıyor

Makaleler
1
Yer
İstanbul
Merhabalar, iyi sosyaller!
Dün bilgisayarıma bakarken garip bir hata oldu ve aşağıda attığım linkteki video gibi dondu. İlk defa olmuştu pek kafama takmadım ancak az önce bu sorun tekrar oldu ve videoya kaydettim. Ne olduğunu anlamadım, buraya soruyorum. Bilgisayarı kapa aç yapınca düzeldi. İlk olduğunda dün Technopat Sosyal'de geziyordum bu kez olduğunda ise tekrardan internette boş boş geziyordum. Hatanın video linki;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sistemim;
Ekran Kartı: MSI GTX 980 Ti 6 GB
İşlemci: i3-9100F
Anakart: ASRock H310cm-HDV 2666MHz
RAM: 2x8GB (16 GB) 2666MHz
SSD: WD Blue 500GB SATA 3.0
HDD: WD Blue 2TB SATA 3.0
PSU: SilverStone Strider 750W 80+ Gold Full Modüler

@MisakiTaro @Yüksek RPM

Kademeli arttığından pek sorun olmayacaktır.
Zaten bu durum genellikle eski dizüstü cihazlarda ya da daha çok eski ekran kartlarında çok karşılaşılmakta, anı geçişler ve fan devrinin geç değişimi etki ediyor.

1 Derece bile arttığında fan hemen o dereceye göre artış sağlıyor, MSI Afterburner'dan yaptığımdan fan ayarını o güzel ayarlıyor.

1 Derece bile arttığında fan hemen o dereceye göre artış sağlıyor, MSI Afterburner'dan yaptığımdan fan ayarını o güzel ayarlıyor.
O zaman pek bir sorun olmayacaktır. Bir de mesela oyundan çıktıktan sonra çok ani düşerken fan ayarlaması yapılıyorsa güzeldir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı