i3 9100F için fan önerisi

ahmetbk00

Centipat
Merhabalar. Benim işlemcim i3 9100F, yeni aldım ve overclock yapmak istiyorum. Ama stok fanı yeterli olamayacağı için işlemci fanı önerilerinizi bekliyorum 200-300 TL bandı arasında. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar. Benim işlemcim i3 9100F, yeni aldım ve overclock yapmak istiyorum. Ama stok fanı yeterli olamayacağı için işlemci fanı önerilerinizi bekliyorum 200-300 TL bandı arasında. Teşekkürler.
i3 9100F çarpan kilidi açık bir işlemci değil. Sıkıntılı yollara başvurmadığınız sürece overclock yapamayacaksınızdır.

9100F işlemciye OC yapamazsınız. Stok hızlar için de stok soğutucu gayet yeterli. Bence soğutucu gereksiz olur.

Bilgi olarak yazayım K serisi işlemci (Örneğin İ3 9350KF) ve Z serisi anakart (Z370, Z390) olmadan Intel işlemcilere düzgün bir OC yapamazsınız.

Bende i3 9100F işlemci kullanıyorum. İlk başta stok soğutucusu yerine elimde bulunan zalman cnps5x soğutucuyu kullanmıştım. Soğutucunun performansı cidden güzel ve 60-65 dereceyi geçmedi ful yükte. Şuan stok soğutucusu ile kullanıyorum. Yükte 70-75 dereceleri gördüm. Stok soğutucusu da o kadar kötü değil aslında.

O fiyat aralığına reeven hans var aşırı kaliteli bir soğutucu. Bu arada OC yapılmıyor o işlemciye. Hyper 212 LED modeline de bakabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı