i3-9100F ile 3200 MHz RAM kullanılır mı?

ardadeniz07

Femtopat
Daha fazla  
Benim sistemim bayağı eski olduğu için yeni bir sistem topluyordum ama bütçem çok yoktu. Bu sistemde değiştirmeme gerek kalmayacağını düşündüğüm şeylerin yenisini almadım, bunların arasında RAM de var (DDR3 olduğunu her şeyi birleştirirken fark ettim ne yazık ki, bana DDR4 gerekiyordu). Fakat aldığım işlemci (i3-9100F) maksimum 2400 MHz kabul ediyor sanırım. Benim sorum şu; ben 3200 MHz'lik bir RAM alırsam (ileriye dönük olması açısından) bu bir sıkıntı yaratır mı ya da darboğaz yapar mı? Yani ben bunu direkt sabit 2400'de mi kullanırım yoksa bunu BIOS'tan ayarlamam mı gerekir çalışması için bilgisayarın?

Elimde;
i3-9100F
MAG B365 Mortar var eğer ilgilendiriyorsa.

Tabii ki önerebileceğiniz 2400 MHz veya 3200 MHz RAM'lere de açığım.

Intel'in kendi sitesinde işlemcinin 2400 Mhz DDR4 bellek türlerini desteklediği yazmış. 3200 Mhz ram taksan da o 2400 hızında çalışacaktır. Bu yüzden 3200 Mhz ram'e para harcamana gerek yok. Öneri olarak da bütçene hitap eden iki tane 8 gb'lik bellek almanı tavsiye ederim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı